Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Waterdream s-850 verbreekt record Vlissingen-Londen

Waterdream V L 17 zee lv10-10-17. Bernhard van Oranje verbreekt met Waterdream s-850 Speedster powered by Yamaha record overtocht.

 

 

Met een sloep over de Noordzee is een nieuw record gevestigd op het water. In een tijd van 7 uur en 40 minuten lukte het de supersnelle Waterdream s-850 Speedster in samenwerking met Yamaha een overtocht te maken van Vlissingen naar hartje Londen. Nooit eerder werd een dergelijke tijd op deze route neergezet bij een overtocht in een gemotoriseerd voertuig. Het record werd gevestigd door Bernhard van Oranje die samen met zijn zoon Samuel (13 jaar) en Lex Sluyter de oversteek maakten. De overtocht was extra bijzonder omdat er via Ramsgate ook nog werd getankt en de omstandigheden zeer herfstachtig waren.

Waterdream V L 17 zee rzij

De Noordzee is één van de lastigste zeeën om te bevaren. De onderzeese stromingen, korte golfslag en het extreme weer in het najaar, maken een oversteek in een korte tijd enorm lastig. De dagen voor vertrek was het noodweer met windkracht 6 à 7, waardoor de zee op de dag van vertrek nog steeds erg onstuimig was.

Waterdream V L 17 Haven Vlissingen

Bij de start uit Vlissingen er door de aanhoudende stevige windkracht golven van twee meter hoog gemeten. Dit in combinatie met de sterke stroming en windkracht, zorgde voor een uitermate onstuimige start van de reis. Bernhard van Oranje: “Bij de start van de reis was het echt keihard werken. De wind en de golven stonden recht op onze koers. Iedere golf moest bedwongen worden. Vanaf het stuk bij Frankrijk ging de wind wat liggen en kon de snelheid omhoog.”

Waterdream V L 17 sluis Vlissingen

Volgboot
De Waterdream s-850 Speedster powered by Yamaha werd gevolgd door Bert-Jan ‘The Bird’ Reijgwart van RIB events die met een Yamaha F250 DETX samen met Hendrik Jan Vink zorgde voor een spectaculaire foto- en videoregistratie. Lex Sluyter, directeur Waterdream: “Het is echt bizar om te zien hoe snel de Waterdream zich door de golven manoeuvreerde. Ik kon de sloep met moeite bijhouden, terwijl de RIB waar ik in vaarde echt voor deze extreme omstandigheden is gebouwd. Wij waren erg onder de indruk van de vaareigenschappen en snelheid van de boot.”

Waterdream V L 17 zee lv

Trots
Bernhard van Oranje is het meest trots op zijn zoon Samuel met wie hij de overtocht maakte. “Hij is niet zeeziek geweest en met 70 kilometer per uur via de Thames Londen binnenvaren met harde muziek op de speakers, maakte niet alleen indruk op mij en mijn zoon maar ook op alle omstanders.”

Waterdream V L 17 Bernhard

Dutch Design
Het Nederlandse bedrijf Waterdream ontwikkelde de Speedster op basis van haar eerder gelanceerde zeer succesvolle model: de 850. Van de handgeschilderde, gelimiteerde Speedster worden er wereldwijd slechts vijf gemaakt. Aangedreven met een 4,2 liter V6 4-takt Yamaha 300pk speedprop haalt de s-850 Speedster een topsnelheid van meer dan 80 km/h. De automatische triltabs die de boot op iedere snelheid uitlijnen, zorgen voor extra stabiliteit, zodat je op het water meer snelheid kunt maken. Bernhard van Oranje: “Voor mij was het belangrijk aan te tonen dat deze speciale uitvoering van de Waterdream naast een gezellige sloep en waterski boot ook uitermate zeewaardig is en extreme weersomstandigheden aan kan.”

Waterdream V L 17 Ramsgate

Waterdream s-850 Speedster wereldrecord overtocht Vlissingen – Londen

- Waterdream s-850

- Yamaha F300 BTX 4.2 v6

- Waterdream: 300 liter tank

- Overtocht: start Vlissingen – finish St. Katharine Docks Londen

- Overtocht: Vlissingen - Ramsgate op 1 tank

- Overtocht weersomstandigheden: start windkracht 6/7, golven 2 meter hoog, later afnemende wind tot windkracht 3

- Duur overtocht: 7.40 uur inclusief twee keer tanken (Breskens en Ramsgate)

- Volgboot: RIB events Yamaha F250 DETX

Foto credits: Hendrik Jan Vink, www.drone-pro.nl

Over Waterdream
Het Nederlandse bedrijf Waterdream werd in 2012 opgericht door Bernhard van Oranje en staat bekend om haar handgemaakte aluminium boten van hoge kwaliteit, met oog voor detail. Zo heeft de s-850 Speedster een stuurwiel van koolstofvezel en carbon, met een afmeting van 110 centimeter, iets dat nog nooit eerder in een sloep werd gebruikt. Ook zijn er geen handvatten op de motorkap te vinden, waardoor deze perfect als comfortabel zonnedak kan fungeren. Ledverlichting – van het succesvolle bedrijf BleufinLed en bedacht en ontwikkeld door het prestigieuze Wakersdelight – in onder meer de onderbanken, bij de stuur- en buddyseat én onder water zorgt voor een extra luxe uitstraling. De verlichting kent verschillende kleuren en kan mee veranderen op de beat van de muziek. Waterdream heeft zes modellen, vier sloepen (s-550, s-720, s-850, s-850 Speedster), Venetian tender en t-777.

www.waterdream.nl 

Facebook: WaterdreamHandMadeBoats

Instagram: Waterdream

Youtube: Waterdream

Twitter: @waterdreamNL

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

www.yamaha-motor.eu 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens