Zwitserland in de herfst vol prachtige kleuren en frisse berglucht

14-10-23. De Zwitserse herfst: een seizoen voor al je zintuigen. https://www.youtube.com/watch?v=xmhPglF9Rx8
Zwitserland-herfst-23-bergen.jpg

De herfst is een prachtig seizoen om met je zintuigen te beleven: intense kleuren sieren het hele landschap, bladeren vliegen door de lucht en het klaterend bergwater smaakt verfrissend. De herfst ruikt anders, typische herfstgerechten smaken anders. Beleef de Zwitserse herfst met al je zintuigen. Zwitserland Toerisme lanceert een nieuwe campagne om de herfst als toeristenseizoen te promoten.
Zwitserland-herfst-23-koepel.jpg

In 2019, het laatste “normale” reisjaar voor de pandemie, werden in Zwitserland in totaal 6,8 miljoen overnachtingen geregistreerd in de herfstmaanden september en oktober. Een betere blik op de aantallen toeristen uit de Europese lokale markten laat zien dat de herfst nog veel potentieel heeft: de overnachtingen van Britse gasten (VK) in september en oktober 2022 bleven met een min van 15,4 % nog steeds achter bij die van 2019. Hetzelfde gold bijvoorbeeld voor Duitsland (- 3,6 %), evenals voor de Benelux-landen (- 0,3 %). Aan de andere kant waren de marktontwikkelingen positief in Frankrijk en Italië, die respectievelijk een plus van 9,7% en 4,1% lieten optekenen.
Zwitserland-herfst-23-bos.jpg

De kern van de herfstcampagne is de YouTube-clip die samen met de blinde Schotse komiek Jamie MacDonald en zijn metgezel Julia Sutherland is gemaakt. Het resultaat is een frisse, humoristische film die niet alleen de Zwitserse herfst van zijn mooiste kant laat zien, maar ook laat zien welke intensieve zintuiglijke ervaringen ermee gepaard gaan – zelfs als een van de zintuigen ontbreekt.

In de BeNeLux is er ook een samenwerking met het designer-regenponchomerk RAINKISS. De nieuwe regenponcho van RAINKISS is ontworpen met de kleuren van de Zwitserse herfst. Beleef de Zwitserse herfst met je zintuigen en blijf droog met de “Swiss Autumn” regenponcho. Meer informatie via deze link.
Zwitserland-herfst-23-Raikiss.jpg