Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau naar hoogtepunten

Alpbachtal Wildschnau familie19-11-17. Het juweel onder de skigebieden van Tirol investeert voor het winterseizoen 2017/18 in nog meer comfort en belevenissen.

 

 

Hoogtepunten zijn de nieuwe 8-persoons gondelbaan van Auffach naar de Schatzberg en de nieuwe 'Alpbachtaler Lauser-Sauser' op de Wiedersbergerhorn in Alpbach. Ski Juweel Alpbachtal Wildschönau behoort met zijn 109 pistekilometers tot de grootste skigebieden van Tirol waarbij ruim 85% van het gebied kunstmatig besneeuwd kan worden. De gebruikers van het platform 'schneehoehen.de' hebben het Ski Juweel voor de derde keer op rij (2014-2017) verkozen tot top-skigebied. Maar ook internationale test-platforms zoals Skiresort en Skiarea, hebben het Ski Juweel op het gebied van pistekwaliteit (gouden pistekeurmerk) en gezinsvriendelijkheid meerdere keren onderscheiden.

Alpbach Winterdorf

Nieuw vanaf december 2017: de Schatzbergbahn
Vanaf begin december wordt de nieuwe 8-persoons gondelbaan van Auffach naar de Schatzberg in gebruik genomen. De bijna 4 km lange baan zal 2.650 personen per uur naar boven kunnen brengen. De aanleg van de nieuwe Schatzbergbahn heeft ruim 18 miljoen euro gekost. De kabelbaan heeft een comfortabele, drempelvrije toegang, indoor-kassa's en een grote sportshop. Ski Juweel Alpbachtal Wildschönau heeft nu dus bij de belangrijkste instappunten, kabelbanen met een flinke vervoerscapaciteit.

Alpbachtal Schatzbergbahn
Nieuwe 'Alpbachtaler Lauser-Sauser'
Vanaf eind augustus wordt de nieuwe 'Alpbachtaler Lauser-Sauser' vlak bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn in Alpbach in gebruik genomen. Deze moderne één kilometer lange Alpine Coaster die in de richting van de Kohlgrubenlift loopt, zorgt voor veel avontuur voor zowel de kleine als de grote gasten.

Alpbachtal Lauser Sauer

Aan het eind blijf je gewoon zitten, want een kabel trekt de passagiers comfortabel terug naar het beginpunt van het avontuur. De 'Alpbachtaler Lauser-Sauser' is zowel 's zomers als 's winters in gebruik - een grote aanwinst in het aanbod van het Ski Juweel buiten de pistes.

Alpbachtal Lauser Sauer jongen

Funslope, snowparks en meer
Wil je je helemaal uitleven? Ga dan naar de snowparks op de Schatzberg en de Wiedersberger Horn. Beginners en gevorderden vinden hier alles waarvan ze de rest van het jaar alleen maar kunnen dromen. Het Funslope & Family Park Alpbachtal is ideaal voor kinderen en heeft leuke fun-elementen. Elke vrijdag en zaterdag kan er op de Reither Kogel 's avonds worden geskied. Wil je iets heel bijzonders beleven? Meld je dan aan als copiloot van een pistebully bij de Reitherkogelbahn in Reith im Alpbachtal. Zo kun je op een heel andere manier en zonder enige inspanning de witte hellingen van het Ski Juweel verkennen.

Alpbachtal Wildschnau familie

Winterwandelen en rodelen
Vanaf het middenstation van de Schatzbergbahn kun je naar Auffach wandelen en een mooi stukje Tiroolse natuur verkennen. Zoek je beweging in de gezonde buitenlucht? Dan is de rondwandelroute op de Reither Kogel een aanrader. Vanaf het bergstation lopen in beide richtingen uiterst veilige paden met matige hellingen door een landschap vol sneeuw. Ambitieuze rodelaars kunnen met een gerust hart op verschillende manieren de klim naar boven wagen. Wie het liever wat rustiger aan wil doen, pakt de Schatzbergbahn Auffach of de Lanerköpflbahn Niederau naar boven. In Roggenboden Oberau en in Auffach kun je ook 's avonds rodelen. En na het rodelen kun je weer op temperatuur komen in de gezellig warme hutten en genieten van heerlijke hapjes en drankjes. En met een beetje durf kun je de omgeving ook vanuit vogelperspectief bewonderen. Maak met een van de ervaren piloten een tandemvlucht met een paraglider - een avontuur dat je niet snel zult vergeten!

Alpbachtal Rodeln Schatzberg

Comfortabel bereikbaar en overal WiFi
Ondanks de idyllische rust en afzondering, is de regio in slechts 15 minuten van de afrit van de snelweg gemakkelijk te bereiken met elk voertuig. Vanaf de luchthaven van Innsbruck duurt het nog geen 40 minuten tot de vakantie kan beginnen. En de skibus ter plaatse is natuurlijk gratis. Alle kabelbanen en skiliften zijn in één oogopslag op je smartphone te zien. Op de verschillende hotspots kun je gebruikmaken van gratis WiFi. De ruim 25 skihutten zorgen voor absoluut aangename tussenstops. En 's ochtends hoef je met niets te slepen. De skidepots bij alle dalstations zorgen voor een gemoedelijk begin van een fantastische dag skiën.

Veel pret voor hetzelfde geld
Met de gastenkaarten 'Alpbachtal Seenland Card' en 'Wildschönau Card' kan iedereen profiteren van heel veel voordeel. Het gebruik van de skibus is gratis. Deelname aan de georganiseerde sneeuwschoenwandeltochten is eveneens gratis. Met de gastenkaart kun je gratis gebruikmaken van de langlaufloipes en geniet je van extra voordeel zonder bijbetaling.

Meer informatie:
'Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau', www.skijuwel.com 
Alpbachtal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. +43 5337 21200
Wildschönau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. +43 5339 8255

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens