Overnachten in een sprookje uit 1001 Nacht in Oman

6-2-24. Slapen in een prachtig tentenkamp midden in de woestijn of een 5-sterren hotel met 60 m2 kamers: in het Sultanaat Oman vindt ieder type reiziger wat wils.
Oman-1001-nacht-24-opening.jpg

In het luxe segment domineren internationale hotelmerken als Shangri-La, Kempinski, Anantara, Six Senses, The Chedi en Alila. Dit jaar openen er nieuwe hotels van de topmerken St. Regis en Mandarin Oriental. Maar naast de grote namen, vind je ook kleinere aanbieders met nieuwe en bucketlistwaardige accommodaties, zoals het luxueuze tentenkamp Canvas Club in Rub al-Khali. Verblijf in 2024 in een van deze accommodaties, die recht uit een 1001 Nacht sprookje lijken te komen.

Glamping Deluxe: Canvas Club Rub al-Khali
In het uiterste zuiden van Oman, op drie uur rijden van Salalah, is een nieuw luxe tentenkamp geopend midden in het spectaculaire duinlandschap van de grootste aaneengesloten zandwoestijn ter wereld. Dit is hetzelfde concept als het in het zusterkamp Canvas Club Sharqiyah Sands bij Bidiyah in centraal Oman. Je slaapt hier in het luxueuze tentenkamp midden in de woestijn, tussen eindeloze vlakten en 300 meter hoge rode zandduinen. Dat betekent kampvuurromantiek onder de fonkelende sterrenhemel! En dan zijn de bedoeïenententen ook nog eens de ultieme combinatie tussen oosterse flair en moderne voorzieningen. Je vindt er onder andere een badtent. Om individueel te kunnen genieten van de vrijheid in de woestijn, is dit tentenkamp enkel op aanvraag en exclusief te boeken. Het aantal tenten wordt aangepast op jouw reisgezelschap. Zo kunnen jullie optimaal genieten van de woestijnervaring en het personeel legt jullie in de watten. Is het tijd voor avontuur? Dan kun je meerdaagse expedities boeken via Canvas Club, zoals een woestijnoversteek. www.canvascluboman.com 
Oman-1001-nacht-24-CanvasClubTents-kampvuur.jpg

Nieuw hotel in het westen van Muscat: The St. Regis Al Mouj Resort, Muscat
Het vijfsterrenhotel The St. Regis Al Mouj Resort, Muscat met 250 kamers en 166 woningen wordt op 1 april 2024 geopend in de wijk Al Mouj in Muscat. Het meest bijzondere aan dit hotel, zijn misschien wel de gigantische kamers. Dit hotel heeft namelijk de grootste tweepersoonskamers van het sultanaat: 60 vierkante meter. Tevens ligt het pand aan een 360 meter lang zandstrand, niet ver van de Al Mouj golfbaan. Ook genieten reizigers van een groot aanbod qua restaurants en cafés. Zo zijn er negen, waaronder bekroonde internationale eetgelegenheden zoals Em Sherif (Libanees), Hakkasan (Kantonees) en Novikov Café (mediterrane brasserie). En wie graag de lokale cuisine proeft, wordt blij van het specialiteitenrestaurant, met eigen Shuwa-oven (aardoven in de tuin). In deze oven wordt de gelijknamige Omaanse delicatesse Shuwa (langzaamgegaard vlees, vaak lam of geit) bereid. En dan is er ook nog de butlerservice en buggyservice, die je rechtstreeks naar de Al Mouj golfbaan en de Al Mouj jachthaven brengen. Bij terugkomst moet je zeker een bezoek brengen aan de Guerlain Spa, met elf behandelkamers en een hamam.
Oman-1001-nacht-24-t._Regis_Al_Mouj_Resort_Muscakamer.jpg

Tevens kunnen er conferenties georganiseerd worden in de grootste pilaarloze balzaal in de hoofdstad, met een capaciteit van 1.350 vierkante meter voor 940 gasten en vier vergaderzalen met daglicht. Het hotel streeft naar een duurzame aanpak, met onder andere een verticale hydraulische balenpers, water/water-warmtepompen, gastenkamer- en gebouwbeheersystemen, een gezuiverd afvalwaterstation en nog veel meer. www.stregisalmoujmuscatresort.com

Exclusieve locatie in de hoofdstad: Mandarin Oriental, Muscat
De opening van het Mandarin Oriental, Muscat met 103 kamers en 47 suites staat gepland voor het voorjaar van 2024 in de wijk Shati Al-Qurum, Muscat. Op slechts vijf minuten rijden van de concertzaal Royal Opera House Muscat. Dit strandresort is ontworpen door de bekende Franse binnenhuisarchitect Xavier Cartron. Ook hier is het culinair toeven in een van de vijf eetgelegenheden! Van het Italiaanse restaurant Essenza tot de patisserie The Mandarin Oriental Cake Shop. De twee buitenzwembaden, waaronder een kinderbad, hebben een spectaculair uitzicht. Voor gezinnen een heerlijk hotel, want er is ook een kinderclub met speeltuin. Natuurlijk wil je er ook op uit om Oman te ontdekken en dan is het fijn als je bij terugkomst even kunt ontspannen in de spa, met acht behandelkamers, hamam en meditatietuin. Suite gasten hebben exclusieve toegang tot de privéclub TwoThree58 Club.
Oman-1001-nacht-24-Mandarin_Oriental_Muscat-ext.jpg

Daarnaast beschikt het hotel ook over 2.000 vierkante meter aan overdekte evenementenruimte, waaronder een balzaal van 800 vierkante meter met uitzicht op zee en drie flexibele vergaderzalen. www.mandarinoriental.com/en/muscat/shatti-al-qurum

Andere internationale hotelmerken hebben ook aangekondigd dat ze de komende jaren in Oman nieuwe hotels gaan openen, waaronder Four Seasons Hotels & Resorts en Nikki Beach. Het accommodatieaanbod in het Sultanaat is het afgelopen jaar al gestaag gegroeid, ook in het segment van lokale hotelmerken. SAMA Resorts heeft in juni 2023 het SAMA Jabal Samhan Hotel in gebruik genomen op de hoogste berg van Dhofar in het zuiden van het Sultanaat.
Oman-1001-nacht-24-SAMA_Resorts_en_Spa.jpg
Oman's portfolio van authentieke guesthouses is ook uitgebreid met Hanging Terraces Lodge, dat afgelopen zomer zijn deuren op 2.000 meter hoogte opende in een bergdorpje op Jabal Akhdar met slechts twaalf kamers.
Oman-1001-nacht-24-Hanging_Terraces_Lodge-trappen.jpg

Meer informatie over Oman:
Website: www.experienceoman.om 
Instagram: www.instagram.com/experienceoman 
Facebook: www.facebook.com/ExperienceOmanNL/