Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

VALSUGANA & LAGORAI IDEAAL VOOR EEN FIETSVAKANTIE

Valsugana 2013 fietspad met wielrennerFietsen over redelijk vlakke fietspaden, in de bergen en op onverhard. Valsugana & Lagorai heeft het allemaal.

 

Rustig pedaleren op een huurfiets, of comfortabel genieten van de omgeving op een E-Bike. Vanuit Levico Terme naar Borgo. Of zelfs naar Venetië. En als je dan moe bent met de trein weer terug. Of pers het luie zweet eruit naar de Passo Vezzena door in het Lagorai gebergte te klimmen naar bijna 1.000 meter. Je wordt getrakteerd op prachtige vergezichten en bij de boerderij Malga Fratte kun je je laven aan een glas verse melk en heerlijke kaas. Vind je het te makkelijk over asfalt. Pak dan lekker de mountainbike en doe die 15 kilometer even op onverharde bergpaden.

Valsugana 2013 fietsenValsugana 2013 bicigrill  fiets

Voor toerfietsers, wielrenners en mountainbikers is vanuit Levico Terme van alles mogelijk. Er is 80 kilometer redelijk vlak fietspad waarover je zonder veel inspanning van Levico Terme naar Borgo Valsugana kunt fietsen. Onderweg een hapje en een drankje bij een Bicigrill en in het centrum van Borgo een heerlijk Italiaans ijsje. Fietsen en ook E-Bikes kun je huren. Ze worden desnoods gebracht naar het hotel waar je logeert. Bij vrijwel alle hotels zijn afgesloten garages waar toeristen die hun eigen fietsen meenemen die veilig kunnen stallen.

Valsugana 2013 BorgoValsugana 2013 E-fietsen

Uitdagende tochten voor sportieve wielrenners en mountainbikers zijn er ook volop. Een rit naar het schitterende Slot Pergine is zeker iets voor de echte wielrenners. Fiets verder naar de Passo Manghen. Je bent niet de eerste die daar de bergwegen beklimt en afdaalt. Sommige stukken maakten deel uit van de Giro d'Italia. 

Valsugana 2013 E-BikeValsugana 2013 bicigrill  wegenkaart

Een mooie rit via het Lagorai gebergte leidt naar Arte Sella. Daar kun je genieten van kunst in de openlucht. Van natuurlijk materiaal hebben inernationaal vermaarde kunstenaars in het park schitterende beelden gemaakt.

Valsugana 2013 fietspad met wielrennerValsugana Levico Terme bord mais

Valsugana & Lagorai is werkelijk een ideaal gebied voor fietsliefhebbers van alle categoriën. Geen wonder dat de Fietsroute is genomineerd tot Fietsroute van het Jaar. Later deze week zullen we weten of Valsugana & Lagorai gewonnen heeft. Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de RAI op 1 en 2 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. In hal 11 heeft Valsugana & Lagorai ook een stand waar je nog meer informatie kunt inwinnen. Eerder al kun je surfen naar: www.visitvalsugana.it/movelo.

Valsugana 2013 fietspad met bloemenValsugana Levico Terme bord

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens