Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Jura voor skiërs, langlaufers en sneeuwschoenwandelaars

BFC Rousses sneeuwlandschap22-12-17. Zin in een sneeuwvakantie? In de Montagnes du Jura treft men de voorbereidingen voor het winterseizoen.

 

 

In de winter transformeren onze bergtoppen zich tot een skiparadijs. Sneeuwschoenwandelen of langlaufen of biatlon zijn allemaal variaties van winterplezier. Ver weg van de drukte vindt u alle geneugten van de rustige wintersporten. Met toppen variërend tussen 1000 en 1700 m hoogte en meer dan 3000 km aan pistes, verspreid over het noordse skigebied van de Jura, is dit de ideale bestemming om de bergen te bedwingen en noordse sporten te beoefenen.

BFC skipiste

Om speelse activiteiten uit te proberen en om volop te genieten van het echte avontuur. Alle aspecten van de bergen in een toegankelijke en rustige vorm. Alle soorten noordse activiteiten, op alle niveaus, kunnen worden beoefend: langlaufen in klassieke stijl of schaatsstijl, sneeuwschoenwandelen, biatlon, nordic walking of tochten over de routes van Les Grandes Traversées du Jura. Het moeilijkste is om uw keuze te maken. Het skioord Métabief, met 9 dorpen, beschikt over bijna 200 km aan noordse skipistes en gemarkeerde sneeuwschoenwandelpaden. Ver van de drukte, middenin de natuur en in de stilte van de besneeuwde bossen. Het hele gezin zal genieten van de combinatie van inspanning en glijden in de sneeuw in een onvergetelijke omgeving.

BFC Metabief sneeuwschoenwandelen

Het Frans-Zwitserse gebied van Les Rousses, verspreid over 4 dorpen, strekt zich uit over 220 km aan pistes die verbonden zijn met de aangrenzende gebieden van de Hautes-Combes, Bellefontaine of zelfs het Franstalige deel van Zwitserland. Dit witte paradijs in het hart van het Natuurpark van de Haut-Jura herbergt een uitzonderlijke fauna en flora. In de Monts-Jura in ligt het gebied Vattay-Valserine voor langlaufers van alle stijlen. Dit gebied beschikt over 150 km aan pistes van verschillende moeilijkheidsgraden en 3 routes voor sneeuwschoenwandelaars. Om niet te missen: een uniek uitzicht over de Mont-Blanc.

BFC Rousses langlaufen

Een zeldzaam genoegen. Iets verder noordelijk ligt Chapelle-des-Bois. Met zijn 5 skigebieden en 250 km aan gemarkeerde routes biedt het afwisselende landschappen. De Val de Mouthe is het Eldorado voor langlaufers. Beoefenaars van alle stijlen van langlaufen en van alle niveaus vinden hier hun plezier! Behalve de sport en de activiteiten is de ‘esprit’ van de noordse sporten ook een ware levenskunst die het contact met de natuur en het fysieke welzijn benadrukt. In de Montagnes du Jura eindigt de dag in een berghut.

BFC Rousses sneeuwlandschap

Mijn advies: Doorkruis het langlaufgebied via de routes van Les Grandes Traversées du Jura. Een bewegwijzerde route van 180 km, te volbrengen in 9 etappes. Met bagage transfer. www.gtj.asso.fr De biatlon, ludiek en toegankelijk voor iedereen, maakt deel uit van onze noordse activiteiten. Langlaufen en staand en liggend schieten met een lasergeweer, een vernieuwende en sportieve cocktail. De biatlon kan heel veilig beoefend worden, een ideale sport om de energie van kinderen vanaf 8 jaar in goede banen te leiden. Een inwijding in de biatlon is een ervaring die u een keer moet uitproberen, u bent verzekerd van onvergetelijke herinneringen!

BFC La Transjurassienne

Wat is er meer ontspannend dan wandelen op sneeuwschoenen die in vroeger tijden gebruikt werden door jagers tijdens hun jacht op bont? Tegenwoordig is sneeuwschoenwandelen een rustige vorm van wandelen in de ongerepte natuur waarbij u al snel het gevoel krijgt een ontdekkingsreiziger te zijn, op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Er zijn speciale sneeuwschoenwandeltochten uitgezet over afstanden van tussen de 4 en 8 kilometer.

BFC Metabief station

Deze soort wandelcircuits zijn uitgezet in een tiental skioorden in de Montagnes du Jura, waarna u kunt genieten van een openhaardvuur en de regionale Comtoise maaltijden. Mijn advies : de Grandes Traversées du Jura hebben, net als voor het langlaufen, een speciale route van 150 km uitgezet voor sneeuwschoenwandelen. Ongerepte natuur, geen geprepareerde loipes, geen paden. Dus als er verse sneeuw gevallen is maakt u de eerste afdrukken in de sneeuw, enkel de bakenstokken geven de route aan. Over avontuur gesproken? Kijk voor meer informatie op: www.montagnes-du-jura.fr 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens