Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Art & Design Atomium Museum in Brussel opent in december

Adam buitentrap12-11-15. Op 11 december opent het nieuwe Art & Design Atomium Museum in Brussel zijn deuren voor het publiek.

 

 

Het ADAM is een museum én kunstencentrum, gewijd aan kunst en design van de XXste eeuw. Het zal onder meer de unieke Plasticariumcollectie herbergen. Deze bevat ruim 2.000 voorwerpen in plastic; gaande van meubels en gebruiksvoorwerpen, over kunst- en designobjecten.

Adam int

Adam Prise ElectriqueAdam Cactus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met ADAM krijgt de Heizelvlakte er vanaf eind 2015 een nieuwe aantrekkingspool bij. Aan de voet van het Atomium krijgt de Plasticariumcollectie van Philippe Decelle een permanent karakter. In het gebouw van Trade Mart wordt 1.500m² voorbehouden voor de circa 1.100 stukken in plastic die de gepassioneerde Brusselaar de voorbije decennia verzamelde. Van de periode 1960 - toen de eerste plastieken meubels werden vervaardigd - over de popart tot aan het modernisme worden voorwerpen getoond. Daaronder bevinden zich ook echte collector’s items zoals een plastic bureautafel van de Franse president Pompidou.

Omdat de voorziene ruimte te klein is om de hele verzameling tentoon te stellen, wordt er een jaarlijkse wissel voorzien zodat ieder bezoek een nieuwe ervaring wordt. Daarnaast zullen ook tijdelijke tentoonstellingen over hedendaagse kunst en design worden georganiseerd. Daarvoor wordt onder meer samengewerkt met Art Brussels, Brussels Design September, Bozar, Gent Design Museum.

Adam buitentrap

Praktisch
ADAM, Belgiëplein, 1020 Brussel, is elke dag, behalve op dinsdag, voor het publiek toegankelijk van 10u. tot 18u.  (kassa sluit om 17u.30). Meer informatie: www.adamuseum.be 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens