MAN TGE uitbreiding van DigitalServices met nieuwe functies

27-5-23. MAN breidt DigitalServices-aanbod voor TGE verder uit.
MAN-TGE-laadbak-23-lv.jpg

Nieuw is MAN ServiceCare, het proactieve onderhoudsmanagement dat door MAN-truckgebruikers al veelvuldig wordt gebruikt en waarmee het risico op onverwachte stilstand nog verder wordt verminderd. Een andere nieuwe service is MAN NOW, dat als onderdeel van MAN DigitalServices over-the-air upgrades aanbiedt. De eerste twee upgrades via MAN NOW zijn inmiddels voor de nieuwe TGE-modellen beschikbaar: MAN EfficientRoute en MAN OnlineNews, die beide voor een periode van twee jaar gratis zijn inbegrepen bij iedere nieuwe TGE.
MAN-TGE-laadbak-23-brsteller.jpg

MAN ServiceCare is ontwikkeld om het werk van ondernemers altijd door te kunnen laten gaan. Deze digitale dienst draagt daaraan bij door onderhoudsgegevens van de TGE te delen met de eigen lokale MAN-dealer. Voor de berijders van de auto brengt dat een belangrijk praktisch voordeel met zich mee: een MAN TGE met ServiceCare geeft zelf een seintje aan de dealer en de wagenparkbeheerder binnen de organisatie als het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt of wanneer één van de vloeistofpeilen van het voertuig onder het minimum dreigt te raken (denk aan motorolie, AdBlue en ruitenwisservloeistof). Daarnaast ontvangt de berijder zelf ook een notificatie dat onderhoud aan het voertuig noodzakelijk is. Door dit onderhoud tijdig in te plannen en te laten uitvoeren, blijft de auto in topconditie. Goed onderhoud vermindert tenslotte het risico op stilstand. Mocht zich onverhoopt toch een storing voordoen, dan kan de MAN-dealer met ServiceCare op afstand snel gerichte hulp bieden. MAN biedt ServiceCare S kosteloos aan.
MAN-TGE-laadbak-23-Intercity.jpg

MAN NOW
De tweede nieuwe MAN DigitalService is MAN NOW. Hiermee is het mogelijk om over-the-air bestaande functies te activeren, uit te breiden of om nieuwe diensten toe te voegen. Alle beschikbare features zijn zichtbaar op het RIO platform en kunnen daar ook worden besteld. Direct daarna worden ze over-the-air geïnstalleerd. Een bezoek aan een MAN-servicepunt is dus niet nodig.

Bij aanschaf van een nieuwe MAN TGE zijn twee MAN NOW-features gratis voor 2 jaar te gebruiken. De eerste is MAN EfficientRoute. Deze dienst zorgt er met automatische updates voor dat de navigatiekaarten altijd actueel zijn. Ook real-time verkeersinformatie is geïntegreerd. Zo geeft het navigatiesysteem altijd de meest efficiënte route. MAN OnlineNews is ook twee jaar gratis bij een nieuwe TGE. Deze dienst houdt de bestuurder via het scherm van het multimediasysteem op de hoogte van het nieuws en de weersituatie.

Klik hier voor meer informatie over het complete MAN DigitalServices aanbod voor de MAN TGE.