Michelin X Incity EV Z speciaal ontworpen voor elektrische bussen

Michelin X Incity EV Z 21 zij8-5-21. Michelin brengt sinds 1 mei de eerste, speciaal ontworpen, band voor elektrische bussen op de markt: de MICHELIN X Incity EV Z. Deze band is eveneens geschikt voor alle andere stads- en intercitybussen.

 

 

Hoewel hij oorspronkelijk is ontworpen voor elektrische voertuigen, presteert deze band net zo goed wanneer hij is gemonteerd onder traditionele bussen. Op dit moment rijden er 5.000 elektrische bussen rond in Europa. Binnen vijf jaar zijn dat er tien keer zoveel. Met deze nieuwe band helpt Michelin de transitie naar elektrische mobiliteitsoplossingen die schoner, efficiënter en autonomer zijn. Dat is van belang om steden duurzamer te maken. De MICHELIN X Incity EV Z beschikt over 8 ton (1) draagvermogen op de stuuras zodat hij het gewicht kan dragen van elektrische bussen, die vanwege hun batterijen zwaarder zijn.
Michelin X Incity EV Z 21 lv

Om meer veiligheid te kunnen bieden, is bijzondere aandacht gegeven aan bescherming van de zijwanden die regelmatig in contact komen met stoepranden. Een slijtagegraadindicator op de zijwand geeft aan wanneer ze moeten worden gedraaid. Dankzij de MICHELIN Regenion technologie beschikt de MICHELIN X Incity EV Z over een evolutief loopvlakprofiel dat zowel in lengterichting als lateraal een blijvend goede grip biedt. 
De 10 %(2 langere levensduur van de MICHELIN X Incity EV Z gecombineerd met de 13 %(3) lagere rolweerstand alsmede het grotere draagvermogen maken deze band tot een zeer goede bondgenoot om de exploitatiekosten van vloten terug te dringen. Michelin maakt hiermee de keuze voor slechts één standaardafmeting, 275/70 R 22.5 152/149J wat het vlootbeheer vereenvoudigt:

Deze band is geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing en heeft de 3PMFS markering die getuigt van veel grip op besneeuwde wegen. Alle prestaties van de MICHELIN X Incity EV Z zijn mede te danken aan de gecombineerde voordelen van vijf belangrijke, innovatieve en gepatenteerde technologieën.
Michelin X Incity EV Z 21 zij