Volvo FH540 8x2 met 92 ton Palfinger voor Koko

Volvo FH540 8x2 18 Koko rzij23-4-18. Koko Verhuur heeft de transportvloot uitgebreid met een Volvo FH 540 8x2 Globetrotter, die is voorzien van een 92 tonmeter autolaadkraan van Palfinger.  
Voor de vijfde keer in drie jaar tijd neemt Albert Wieringa, directeur-eigenaar van Koko Verhuur, bij Nijwa in Groningen de sleutels in ontvangst van een nieuwe Volvo-truck. Steeds betreft het uitbreiding van de vloot, want de zaken gaan goed bij Koko Verhuur. “Steeds nieuwe klanten en steeds grotere opdrachten”, vat Wieringa de groei samen. 
Volvo FH540 8x2 18 Koko rv
Allrounder
De nieuwe Volvo FH kraanwagen is een allrounder waarmee Koko Verhuur op de moeilijkst bereikbare plaatsen zijn materialen kan leveren. De configuratie van de Volvo FH met autolaadkraan begon met de keuze van de Palfinger 92002 SH-H: een autolaadkraan met een bereik van 24,5 meter, een hefcapaciteit van 92 tonmeter en een continu zwenkbereik. In nauw overleg tussen Nijwa, Palfinger Nederland en H.P. Been Hydrauliek is een passend voertuig samengesteld dat voldoet aan de vereiste aslasten, stabiliteit en maatvoering. 

Volvo Dynamic Steering
Met de Volvo FH worden de pontons, draglineschotten, beunbakken en rijplaten afgeleverd die opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw huren bij Koko Verhuur. Om de mogelijkheden van de kraan volledig te kunnen benutten, is de Volvo FH uitgerust met een versterkt chassis, front frame extensie en een extra steunpoot voor de bumper, die belast kan worden tot 20 ton. “Afhankelijk van de lading en de beschikbare ruimte op locatie combineren we de trekker met een dieplader of met een demontabele ballast/laadbak, met of zonder schamelaanhanger”, legt Wieringa uit. “Met de hydraulisch gestuurde naloopas en Volvo Dynamic Steering kan de truck bij het laden en lossen gemakkelijk in de juiste positie worden gezet.” De Volvo FH is verder compleet gemaakt met tailor made rvs spatschermen, gereedschapskisten en kettingbakken, een aslastindicator, een achteruitrijcamera en een frontzichtcamera.
Volvo FH540 8x2 18 Koko rzij
Snelheid en flexibiliteit
Het verzorgingsgebied van Koko Verhuur strekt zich uit over heel Nederland en ook in Duitsland weet men het Groningse bedrijf te vinden. Albert Wieringa: “We zijn drie jaar geleden overgestapt op eigen vervoer om snelheid en flexibiliteit te kunnen garanderen aan onze klanten. Nijwa Groep heeft er zeker een aandeel in dat het zo goed heeft uitgepakt; zij denken met ons mee en helpen ons altijd razendsnel. Als de relatie goed is, dan is er geen reden om weg te gaan. Dat geldt net zo goed voor onze eigen klanten, die ons in de afgelopen jaren zoveel vertrouwen hebben gegeven. Eigenlijk kun je wel stellen dat deze truck mede door hen mogelijk is gemaakt.”