Les met Loos is truckeropleiding met baangarantie

Loos Les baangarantie 18 trekker17-4-18. Je vrachtwagenrijbewijs halen met slagingsgarantie plus garantie op een baan bij Simon Loos. Les met Loos biedt de unieke mogelijkheid je om te scholen tot trucker en in dienst te treden als chauffeur.

 

Met het oplopen van het chauffeurstekort is er vanzelfsprekend meer aandacht voor het opleiden van nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Simon Loos is daar geen uitzondering op, maar pakt het wel net even anders aan. Met hun vernieuwde Les met Loos-opleidingen geeft de logistiek dienstverlener namelijk zowel slagingsgarantie als baangarantie.De afgelopen jaren leidde Simon Loos 225 mensen op tot trailerchauffeur. Ruim de helft hiervan stroomde in vanaf september 2016. Het Les met Loos-traject is dus niet nieuw, maar wel flink herzien. Met dit nieuwe traject hoopt Simon Loos dit jaar rond de honderd nieuwe collega’s op te leiden van B of C naar CE.
Loos Les baangarantie 18 trailer
De officiële aftrap van het vernieuwde traject, zowel intern als naar buiten is al genomen. Opleidingscoördinator Eva Kamp-Stam: “Voor zover ik weet, is het uniek dat we deze zekerheden bieden. Mensen die bij ons het opleidingstraject voor trailerchauffeur volgen, krijgen allereerst de garantie dat ze voor een vast bedrag slagen voor hun C en/of E. Bovendien komen ze meteen vanaf het begin van de opleiding bij ons in dienst, en geven we ze daarna de garantie dat ze vast bij ons aan de slag kunnen als trailerchauffeur.”

Zekerheid en betaalbaarheid
Simon Loos maakt voor hun opleidingstraject gebruik van de beschikbare SOOB-subsidies en betaalt zelf ook nog een flink deel van de opleiding, zodat het voor de aankomend chauffeur betaalbaar wordt om zijn of haar (C)E te halen. Bovendien starten de kandidaten pas met terugbetalen wanneer ze in dienst zijn gekomen als trailerchauffeur. “Onze opleidingen zaten altijd al goed in elkaar. Maar toch wilden we meer doen, meer zekerheid bieden aan nieuwe chauffeurs,” vertelt Kamp-Stam. “Het is namelijk niet niks, zo’n carrièreswitch. We hebben daarom het traject en de samenwerking met onze partner-rijschool verder geprofessionaliseerd, en kunnen zo de driedubbele garantie bieden. Dat is goed voor zowel de aankomend collega’s als voor het bedrijf.”
Loos Les baangarantie 18 trekker
Samenwerking STL en eigen rij-assessment
In de loop van het jaar wil het bedrijf dus weer een flink aantal mensen opleiden tot trailerchauffeur. Kandidaten kunnen via het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) instromen in het selectietraject van Simon Loos, maar ook rechtstreeks bij hen solliciteren. “Ja, we werken natuurlijk ook nauw samen met STL en zijn als werkgever aangesloten bij hun campagne www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Maar we houden ook onze eigen informatie-avonden, en na de STL-testen gaat onze selectie nog iets verder door.” En dat is niet alleen omdat het bedrijf graag zekerheid heeft bij het afgeven van die driedubbele garantie, benadrukt Kamp-Stam: “Natuurlijk, het is voor ons belangrijk om de kans op slagen zo goed mogelijk in kaart te hebben. Maar we willen ook gewoon zeker weten dat onze nieuwe chauffeurs echt de juiste keuze maken, zowel wat betreft hun nieuwe loopbaan als hun nieuwe werkgever. Onze collega’s op de weg zijn ontzettend belangrijk, zij zijn het gezicht van Simon Loos. Alleen als zij ook blij zijn, kunnen wij onze uitstekende naam in logistiek blijven waarmaken.”

Over Simon Loos
Met 1.500 collega’s ontzorgt Simon Loos dagelijks vol trots de logistiek voor veel aansprekende bedrijven. Naast Transport zijn zij ook groot in Warehousing, Co-Packing en Logistieke Consultancy.Simon Loos staat bekend om haar hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatief vermogen. Met ruim 35 vestigingen, 650 trekkers en 750 trailers, 85.000 m2 warehouse en o.a. 125.000 displays per jaar behoort het bedrijf al jaren tot de logistieke top 20 in Nederland.Meer informatie over het Les met Loos-opleidingstraject is te vinden op www.simonloos.nl/lesmetloos