Opel Combo International Van of the Year 2019

Opel Combo Van of the Year 2019 18 logo2-10-18. De nieuwe Opel Combo gesloten bestel is uitgeroepen tot International Van of the Year 2019 (IVOTY) in de categorie lichte bedrijfsvoertuigen (LCV).

 

 

De jury van journalisten uit 25 Europese landen beloonde de Combo met 127 punten, waarmee hij een flinke voorsprong heeft op de nummer twee, de Mercedes-Benz Sprinter met 92 punten. De hoge mate van rijplezier, de innovatieve rijhulpsystemen en de lage gebruikskosten speelden een belangrijke rol in het jurybesluit. De Opel Combo is ontwikkeld door Groupe PSA en verder verfijnd om aan de eisen van het merk te voldoen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de internationale bedrijfsautoshow IAA in Hannover. Opels CEO, Michael Lohscheller, nam de prijs voor de Combo in ontvangst van IVOTY President Jarlath Sweeney.
Opel Combo Van of the Year 2019 18 rv

“We zijn ontzettend trots op deze award”, aldus Michael Lohscheller. “De overwinning geeft ook de mogelijkheden voor Opel binnen Groupe PSA aan. Met de Combo vallen we het C-segment van bestelauto’s aan – een segment waarin we tot voor kort nog geen prominente rol speelden. Er is ontzettend veel groeipotentieel voor Opel in de LCV-markt. Het is daarom passend dat we de verantwoordelijkheid hebben gekregen om een nieuw LCV-platform voor de hele Groupe PSA te ontwikkelen in Rüsselsheim.”

De IVOTY-jury is zeer te spreken over de talenten van de nieuwe Opel Combo: “De engineers en ontwerpers hebben voor het eerst in de geschiedenis van de LCV een multimerk-bedrijfsauto ontwikkeld, waarin per model alle merkwaarden en merkkenmerken aanwezig zijn, zonder enige vorm van compromis. De PSA-modellen herdefiniëren het complete segment van moderne compacte bestelauto’s met een frisse benadering qua design, praktisch gebruiksgemak en afwerking – vergelijkbaar met die van compacte auto's – en een uniek gevoel van comfort.”
Opel Combo Van of the Year 2019 18 logo

De jury spreekt ook vol lof over de diverse rijhulpsystemen van de Opel Combo, waaronder de overbelastingsindicator met sensortechnologie en het uitstekende zicht rondom de auto – de tweede camera in de buitenspiegel aan passagierszijde beperkt bijvoorbeeld de dode hoek aan die kant van het voertuig. De Combo gesloten bestel scoort ook punten met de Flank Guard, een systeem waarbij sensoren waken voor obstakels en daarmee helpen krassen en deuken op de zijkant te voorkomen. De IVOTY-jury concludeert: “De PSA-bestelauto’s overtuigen op meerdere manieren. Ze zijn voorzien van noviteiten die modern en comfortabel zijn en ze blinken uit met moderne veiligheidstechnologieën. De auto’s bieden rijplezier en gedragen zich keurig, zonder dat dat iets afdoet aan hun utilitaire roeping. Ze bieden professionals een ruime keuze aan carrosserieën en motoren. Duidelijk een nieuwe referentie in de wereld van de compacte bestelauto’s."

Op alle manieren zeer efficiënt
De nieuwe Opel Combo beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover (stand C 64, hal 13). De nieuwe Combo is ontwikkeld met de ambitie om topefficiëntie te bieden aan professionals tegen de laagste gebruikskosten in zijn segment. Dankzij een gloednieuwe architectuur, ingenieuze packaging en een unieke range van rijhulpsystemen is dit een extreem efficiënte bestelauto.

Direct vanaf de marktintroductie is de Opel Combo leverbaar in talrijke varianten, waaronder de 4,40 meter lange standaardversie, de 4,75 meter lange Lengte 2-versie. De nieuwe compacte bestelauto van Opel blinkt ook uit met zijn laadvolume tot wel 3,9 kubieke meter, een laadvermogen tot wel 1.000 kilogram en een laadlengte tot wel 2.131 mm, ideaal voor het vervoeren van grotere objecten en werkmaterialen. De slim ingedeelde laadruimte is tussen de wielkasten breed genoeg voor het vervoeren van Euro-pallets – er passen er zelfs twee in de Combo met standaard wielbasis. Dankzij de optionele dakklep zijn extreem lange gereedschappen en bijvoorbeeld houten planken eenvoudig te vervoeren door ze onder een hoek in de laadruimte te plaatsen en ze door het dak te laten uitsteken.

De nieuwe Opel Combo gesloten bestel is per direct te bestellen voor een consumentenadviesprijs vanaf € 13.599,- exclusief BTW en BPM. De personenvariant – de Opel Combo Tour – is leverbaar voor prijzen vanaf € 28.327,- inclusief BTW en BPM.
Opel Combo Tour 18 lv