MAN opent in Europa groot aantal accu-reparatiecentra

8-3-24. Naast de twee al operationele MAN accu-reparatiecentra in Duitsland en Spanje gaat MAN Truck & Bus in 2024 en 2025 een groot aantal nieuwe accu-reparatiecentra in gebruik nemen.
MAN-24-2_man.jpg

De komende twee jaar opent de fabrikant nieuwe reparatiecentra in Italië, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië. En er staan nog meer landen in Europa op de planning. MAN Truck & Bus investeert miljoenen in deze centra. Er zijn al twee accu-reparatiecentra operationeel in Duitsland (locatie Hannover-Laatzen) en Spanje (Barcelona). De uitrol van de accu-reparatiecentra in Europa is nodig omdat de eerste exemplaren van de nieuwe MAN eTruck-generatie in 2024 aan klanten worden geleverd. Bovendien rijden er al meer dan 1.000 batterij-elektrische stadsbussen en meer dan 2.400 volledig elektrische bestelwagens van MAN rond op de Europese wegen. 
MAN-24-monteur.jpg

Met het opvoeren van de productie van de MAN eTruck blijft het aantal elektrische voertuigen de komende jaren aanzienlijk toenemen. De bedrijfswagenfabrikant uit München bereidt zich hierop voor binnen zijn serviceorganisatie.
MAN-24-meten.jpg

“Accureparatie is een must voor MAN om de economische efficiëntie en operationele inzetbaarheid van de elektrische voertuigen van onze klanten op een hoog niveau te waarborgen. We leveren ook een belangrijke bijdrage aan de closed-loop benadering van tractiebatterijen, omdat dit de levensduur van de accuin het voertuig verlengt, waardoor belangrijke hulpbronnen worden gespaard”, aldus Christopher Kunstmann, Senior Vice President Customer Service Management bij MAN Truck & Bus.