Zweden fraaie natuur, gezond eten en lekker slapen

Smaland The Edible Country6-4-19. Koken met producten die rechtstreeks uit de natuur komen in een doe-het-zelf restaurant. Slapen in een glazen huis of een ballon tussen de bomen. Geniet van natuur in Zweden.

 

 

De smaak van Zweden: The Edible Country
Om een toegankelijk alternatief voor ongezond voedsel en een inactieve levensstijl te creëren, heeft Zweden het hele land omgetoverd tot een doe-het-zelf gourmetrestaurant. Want in Zweden vind je heerlijk én gezond overal om je heen: in de natuur. En dus koken de Zweden graag met producten die rechtstreeks uit de natuur komen. Je kunt je eigen tafel boeken in de natuur en daar zelf je diner klaarmaken. Samengesteld door drie Michelin-chefs mét echte Zweedse natuur producten. In verschillende regio's vind je deze tafels van The Edible Country terug. In West-Zweden vind je een tafel in Ramsvikslandet Nature Reserve in Bohuslän. Boek je deze tafel, dan dineer je rechtstreeks aan de grote houten tafel op de rotsen aan de scherenkust. Of boek een tafel in Småland midden in de bossen bij Asa Herrgård. In de regio Dalarna komt de tafel in Zuid-Dalarna te staan (bij Koster) en chefkok Görgen Tidén is verantwoordelijk voor het menu. Welkom in Zweden, nu open voor reserveringen!
Smaland The Edible Country  

Slapen in een glazen huis in West-Zweden
In het West-Zweedse Dalsland wordt in april bij Dalsland Aktiviteter een tweede glazen huis geopend. Het ultieme onthaasten in een glazen huisje in de Zweedse natuur is een groot succes. Het concept van 72h cabin won afgelopen jaar al goud in Travel & Tourism category van de European Excellence Awards for European PR and communications. Na de opening van de eerste huisjes op het eiland Henriksholm, volgden er al snel meer. De nieuwste cabins in Dalsland kijken uit over het meer Iväg.

Steneby glashus

Bijzonder overnachten in de regio Dalarna
Overnachten in een rode houten stuga, dat is natuurlijk het typische Zweedse plaatje dat velen voor ogen hebben. Klopt helemaal, maar er is meer dan dat. Zoals bijvoorbeeld in de regio Dalarna waar een flink aantal bijzondere accommodaties te vinden zijn. Nieuw in de regio zijn de futuristische boomhutten van de Nederlandse eigenaren van Näsets Marcusgård. Of kamperen, maar dan een beetje anders. Wil je dichtbij de natuur overnachten én jezelf een keer trakteren op iets heel speciaals, ga dan voor de Bubble. Deze tent staat op je eigen stukje grond aan het meer en is voorzien van een slim systeem voor luchtcirculatie, waardoor het er altijd aangenaam op temperatuur is. Geniet vanuit je bed van het 360 graden uitzicht! En kamperen wordt helemaal bijzonder met de Sealander, een caravan die op het land rijdt... en op het water vaart.
Dalarna Näsets Marcusgård