Frans Guyana een tropische bestemming voor zonaanbidders

11-11-23. Overweeg eens een zonnige reis naar Frans-Guyana, een tropische gebied dat al in 8,5 uur te bereiken is met een directe vlucht vanaf Parijs. De ideale bestemming nu het herfst-/winterseizoen snel dichterbij komt.
Frans-Guyana-23-hutten.jpg

Frans-Guyana, gelegen in het Amazonegebied, biedt bezoekers een compleet andere omgeving, authenticiteit en unieke ervaringen. Een reis naar Frans-Guyana betekent een verre, maar toch milieuvriendelijke vakantie. Het land is namelijk op weg om een topbestemming te worden voor duurzaam toerisme, in lijn met de huidige trend om langere verblijven op een meer verantwoorde en milieuvriendelijke vorm in te vullen. Frans-Guyana biedt reizigers een onderdompeling in een exotische omgeving met ervaringen midden in de natuur en een unieke biodiversiteit. Daarnaast kom je in contact met de lokale bevolking, die graag hun kennis op verschillende gebieden met je deelt.

AIR FRANCE: VLUCHTEN PARIJS-CAYENNE VANAF LUCHTHAVEN CHARLES DE GAULLE

Sinds 29 oktober vliegt Air France dagelijks rechtstreeks van Parijs, vanaf luchthaven Charles de Gaulle, naar Cayenne. Voor het komende herfst-/winterseizoen 2023-2024 is de planning voor de heen- en terugvluchten als volgt:

AF946, Parijs – Cayenne

Vertrek: 11u00

Aankomst: 16u15 lokale tijd

AF941, Cayenne – Parijs

Vertrek: 18u30

Aankomst: 07u20 volgende ochtend

FRANS-GUYANA: EEN BESTEMMING OM HET HELE JAAR TE (HER)ONTDEKKEN

Dankzij de ligging dicht bij de evenaar geniet Frans-Guyana van een aangenaam en stabiel klimaat, met een gemiddelde jaartemperatuur van 28°C. Perfect weer dus!

Niet te warm, niet te koud - en zonder de zorg om cyclonen. Bovendien dragen zachte passaatwinden bij aan een prettig verblijf!
Frans-Guyana-23-rivier_oever.jpg

Het is een Zuid-Amerikaanse regio die zowel Frans als Europees is, met een divers aanbod aan activiteiten.

Frans-Guyana herbergt een natuurlijk erfgoed van 8 miljoen hectare bos. Op een halve hectare komen meer boomsoorten voor dan in heel Europa!

Onder leiding van ervaren gidsen kunnen bezoekers ontspannen avonturen beleven tijdens excursies, trektochten of all-inclusive verblijven midden in het bos, waardoor ze dieper inzicht krijgen in de uitdagingen met betrekking tot het behoud van de flora en fauna.

Boven het bladerdak verrijzen de raketten Ariane en Vega, klaar om de ruimte te verkennen. De raketten worden gelanceerd vanaf het Centre Spatial Guyanais: Europa's toonaangevende ruimtehaven met internationale aantrekkingskracht. 
Frans-Guyana-23-raket_lancering.jpg

Bezoekers zijn welkom om de faciliteiten en omliggende savannes gratis te verkennen. Zo ontdekken ze hoe industriële activiteiten en beschermde biodiversiteit op harmonieuze wijze naast elkaar kunnen bestaan.

Frans-Guyana is daarnaast een multicultureel gebied met eeuwenoude tradities
De inwoners van het land delen graag hun diversiteit met bezoekers via onmisbare evenementen (zoals carnaval), hun gastronomie, musea en culturele bezienswaardigheden.
Frans-Guyana-23-eilanden.jpg
Frans-Guyana-23-cijfers_toerisme.jpg