Porto bereidt zich voor op het grootste feest van het jaar; São João

21-5-23. Straatfestijn met traditionele muziek, vreugdevuren en lokale lekkernijen in WOW, de culturele wijk van Porto.
WOW_Sao_Joao-23-collage-3x.jpg

Met minder dan één maand verwijderd van de langste nacht van het jaar, maakt de culturele wijk WOW in Vila Nova de Gaia zich klaar voor het grootste feest van Porto: São João. Op vrijdag 23 juni komen de inwoners van Porto samen op straat om Johannes de Doper, de beschermheer van de stad, te vieren. Een straatfestijn vol muzikaal entertainment, traditionele lekkernijen, spectaculair vuurwerk en eeuwenoude tradities.
WOW-São_João-23-stadsgezicht.jpg

Een avond vol muziek, entertainment, eten en drinken
Tijdens São João is er geen ruimte voor een lege maag of glas. De missie van de zes ruimtes verspreid over WOW is om de feestvierders de hele nacht te voorzien van heerlijk eten en drinken, met verschillende restaurants die hun deuren openen (geen reservering nodig) zodat iedereen kan smullen terwijl ze door de culturele wijk dwalen.

Op het menu staan traditionele gerechten zoals gegrilde sardines, buikspek op brood en caldo verde (een Portugese soep op basis van kool en aardappel). Daarnaast kunnen degenen die de voorkeur geven aan andere smaken genieten van broodjes ham, steaks, sandwiches en pizza's. Dit alles wordt geserveerd met een glas bier of wijn, evenals frisdrank en water.
WOW_Sao_Joao-23-feestzaal.jpg

Het kloppend hart van het feest bevindt zich op het centrale plein, waar bezoekers het vuurwerkspektakel van Porto kunnen bewonderen. Van 20.00 uur tot 04.00 uur kunnen feestvierders genieten van livemuziek, met onder andere opzwepende Sanjoaninas-marsen en populaire deuntjes van DJ's. Bovendien zijn er nog twee andere zones in WOW waar men tussen 20.00 uur en middernacht kan genieten van entertainment en een DJ.

Bezoekers die interesse hebben in dit event kunnen vooraf online tickets kopen, die op de dag van het evenement ingewisseld worden voor een polsbandje, waarmee toegang tot alle feestruimtes wordt verkregen. Feestgangers kunnen de hele nacht (20.00 - 4.00 uur) naar eigen wens genieten van eten en drinken. Groepen van meer dan 10 personen die gezamenlijk tickets kopen, ontvangen een korting van 10%, terwijl kinderen onder de 4 jaar de helft van de prijs betalen. Bestel hier een ticket.
WOW_Sao_Joao-23-vuurwerk.jpg

Intiem en sfeervol São João
Voor degenen die verlangen naar een intieme viering van São João, biedt WOW de mogelijkheid om te genieten van een exclusieve ervaring in vier restaurants: 1828, Angel's Share, Barão Fladgate en Mira Mira. Elk restaurant heeft een uniek menu samengesteld en biedt een prachtig uitzicht op verschillende delen van Porto, zodat gasten kunnen genieten van het vuurwerk om middernacht. Vooraf reserveren noodzakelijk.

Ga voor meer informatie over WOW naar www.wow.ptInstagram (@wow.porto) en/of Facebook (@wowporto).