Kom tot rust door de krachten van Moeder Natuur in Portugal

Algarve Zen moment16-11-21. Weg van alle drukte tijd voor jezelf nemen. Portugal is dé perfecte plek voor een wellness break om nieuwe energie op te doen en weer op adem te komen.

 

 

Met een perfecte ligging aan de Atlantische Oceaan, 3000 zonuren per jaar en hoge luchtkwaliteit is Portugal een heerlijke wellness bestemming. Van thalassotherapie, warmwaterbaden tot aan de beste yoga adresjes.
Centro de Portugal Acqua Village

Blue mind: de kracht van de oceaan
Portugal is een walhalla voor strandliefhebbers. Het land heeft maar liefst 850 kilometer aan kust. De geluiden van de oceaan en de heilzame werking van het zeewater brengen volledige ontspanning. Door de unieke samenstelling van de zee is het water perfect geschikt voor thalassotherapie. De combinatie van zeewater, algen, modder en zand is een bron van weldaad voor lichaam en geest. Voor wie het zelf wil ervaren is Vila Baleira op Madeira een fijne plek. Ook bij Thalasso Nazaré in Centro de Portugal staat alles in het teken van thalassotherapie en ontdek je de heilzame werking van zeewater.
Porto Bay zwembad

100% natuurlijke spa’s
Genieten van de prachtige natuur en helende krachten van water? Verken de vele warmwaterbronnen, kuuroorden en ‘natuurlijke zwembaden’ die Portugal rijk is. De regio's Porto e Norte en Centro de Portugal staan bekend om hun ongerepte natuur en het pure water. De rivieren Paiva en Bestança worden vaak geprezen om hun kristalheldere en zuivere water. Je vindt er veel ‘natuurlijke zwembaden’ en thermen voor een ontspannen wellness dag. Er zijn vele accommodaties waar je 100% kunt ontspannen zoals: Furnas Boutique Hotel in de Azoren, Casas da Lapa in Centro de Portugal of Sublime Comporta in Alentejo. De Azoren en Madeira zijn perfecte plekken om te herbronnen. Op Madeira is het ‘natuurlijke zwembad’ bij Porto Moniz een aanrader, een prachtige plek aan zee omgeven door lava rotsen, Caldeira Velha op het eiland São Miguel in de Azoren is een waar tropisch paradijs met een warme waterval en natuurlijke zwembaden omringd door palmen.
Yeatman hotel vinotherapie

Vino- en zandtherapie: badderen in wijn of een pakking op het strand
Vinotherapie is een mooi woord voor scrub- en massage behandelingen met druivenpitten of zelfs wijn baden. Een weldaad voor het lichaam, want druiven zijn goed voor de huid. Het stofje polyfenol dat in de druiven zit staat bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen en anti-oxidante werking. Onmisbaar dus tijdens je wellness get-a-way! Doordat Porto e Norte bekend staat als wijnregio, vind je hier vele quinta’s oftewel wijnboerderijen, leuk voor een bezoek of zelfs om te overnachten. Voor wie zich wil onderdompelen in de wereld van wijn is wijnhotel Yeatman een prachtige plek. Vanaf de locatie heb je een fenomenaal uitzicht op de stad Porto en de rivier de Douro. In de wijnregio Alentejo geniet je van een vinotherapie behandeling bij L’AND Vineyards en overnacht je onder de sterrenhemel. Porto Santo, ook wel het gouden eiland genoemd, is een piepklein eiland op twee uur varen van Madeira en de bakermat van zandtherapie. Het zand staat bekend om zijn therapeutische eigenschappen door de mineralen in het zand.
Madeira porto santo zandtherapie

Yoga & Surf – de perfecte combinatie, terug naar jezelf en één met de natuur
In verbinding met jezelf en de natuur? Yoga en surfen hebben meer gemeen met elkaar dan je denkt. Body, mind & soul zijn dé ingrediënten voor deze sporten en vormen daarom een perfecte mix voor een retreat aan de Portugese kust. Hoe fijn is het om na een workout op het water te kunnen stretchen met een aantal heerlijke yoga oefeningen? Dit zijn heerlijke locaties voor een surf- en yogaretreat aan de kust om lichaam en geest weer in balans te brengen: Surfcamp 360 in de regio Lisboa, Quinta Camarena in Alentejo, Algarve Surf Holidays in de Algarve of Noah Surf House en Bukubaki Eco Surf Resort in Centro de Portugal. Trek je liever het binnenland in? Combineer dan één van bovenstaande surf retreats met een verblijf in de regio Porto e Norte en begin of eindig je dag met yoga in het Parque Nacional da Peneda-Gêres of bij Piocas de Baixo aan de rand van de lagunes. Zen moment gegarandeerd!
Algarve Zen moment

Voor meer informatie: www.visitportugal.com/nl