Stubaital voor een koele vakantie hoog in de bergen

15-5-23. De bergen zijn het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming. De meeste reizigers trekken naar de grotere hoogtes wanneer de temperaturen stijgen.
Stubai-logo-zomer-23-bergen.jpg

Ook het Stubaital, op slechts 20 minuten van Innsbruck, biedt veel plekken om af te koelen. Het barst er van de activiteiten voor jong en oud bij de Stubaier Gletscher, Schlick 2000, de Elferbahnen Neustift, de Serlesbahnen Mieders en in het dal.
Stubai-Tirol-23-Hiking.jpg

Wandelen is een van de mooiste manieren om de regio te ontdekken. Je kunt kiezen voor een ontspannende wandeling met panoramisch uitzicht, maar ook voor een avontuurlijke wandeling of een meerdaagse hike op de Stubaier Höhenweg. In het Stubaital wachten dus verschillende avonturen op je, waarbij je lekker afkoelt in de bergen en bergmeren. 

Adem frisse lucht in bij de Stubaier Gletscher
Verrassend, veelzijdig én indrukwekkend: een bezoek aan de Stubaier Gletscher heeft het allemaal. Het hoogste punt ‘Top of Tyrol’ is gemakkelijk te bereiken via de Eisgrat- en Schaufeljoch-gondels en geeft je een adembenemend panoramisch uitzicht. Met een lekker koel briesje op 3.210 meter hoogte kijk je hier uit op meer dan honderd bergtoppen van drieduizend meter. Even pauzeren en nieuwe energie opdoen? Op 30 juli vindt er middenin het berglandschap van de Stubai Gletscher een yogaworkshop plaats. 
Stubai-Gipfelplattform_TOP_OF_TYROL_StubaierGletscher.jpg

Voor wandelfanaten is er het gletscherpad (de Gletschersteig). Hier wandel je langs kleurrijke heidevelden, gletsjermorenen en via een stuwmeer naar de Eisgrat-gondel. Vervolgens heb je bij Mammut, een perfecte plek voor kinderen om te klimmen en klauteren met spectaculair uitzicht. Het restaurant Eisgrat serveert daar heerlijke gerechten met regionale ingrediënten.

Van ruige bergen tot frisgroene natuur
Schlick 2000 steelt je hart met een ongerept berglandschap. Bezoek hier de ‘Gletscherblick’ voor een panoramisch uitzicht op de gletsjer. Ook de prachtige natuurschatten ‘Gschmitz’ is een bezoek waard.

Genieten van natuur én actie
De grootste toegankelijke equatoriale zonnewijzer in de Alpen vind je op de Elferberg in Neustift. Het gebouw is een uitzichtpunt én startpunt voor fantastische wandelroutes, zoals de ‘Geh-Zeiten-Wege’. Dit zijn drie wandelroutes met thema’s: de zonnetijd, de bloeiperiode en het stenen tijdperk.

Sportieve vakantiegangers genieten van uitdagende klimroutes op de rotstorens van de Elfer via Ferrata. De echte waaghalzen paragliden vanaf de rotstorens terug naar Neustift.
Stubai-Sonnenaufgang_Paraglider-Schlick_2000.jpg

Ontdek, speel en geniet
Voor een verfrissende middag op de berg ga je naar het Serlespark met een waterspeeltuin en vlot. De Serles-trein brengt je naar de Maria Waldrast Abbey. Deze populaire zomerrodelbaan brengt je met grote snelheid terug naar het dal via veertig bochten door de bossen en weilanden.

Wandel met al je zintuigen in het Stubaital 
Ook het dal van Stubai heeft in de zomer veel te bieden. Vakantiegangers wandelen in drie etappes langs de WildeWasserWeg, waarbij ze op prachtige plekken komen met verschillende vormen van water. Zo zorgt de Grawa Waterfall voor verfrissing, terwijl de stroomversnellingen van de Ruetz Cataract Gorge de indrukwekkende kracht van water laten zien.
StubaiTirol_GrawaWasserfall.jpg