Stubaital sneeuwzekerheid door management en snow farming

22-1-23. Sneeuwzeker en veelzijdig, dat is de skiregio van de Stubaier Gletscher.
Stubaier_Gletscher-23-stoel_in_de_sneeuw.jpg

De hoge ligging van de gletsjer, het sneeuwmanagement in de skiregio én snow farming dragen bij aan deze sneeuwzekerheid. Je kunt in dit winterparadijs daarom skiën tot en met mei. Daarnaast zijn er in het Stubaital evenementen voor jong en oud. Van kleurrijke ski-avondshows tot hiking nights in een verlicht winterlandschap.

Sneeuwzekerheid in Stubai
De skipistes in Stubai liggen op een hoogte tussen de 1700 en 3200 meter, waardoor het kouder is dan in skiresorts met een lagere ligging. Ook het sneeuwmanagement van Stubai levert een grote bijdrage aan de sneeuwzekerheid: pistenbully’s met de nieuwste techniek meten hoe dik de sneeuw is en slaan sneeuw op in sneeuw depots. Later, als ze sneeuw op de hellingen nodig hebben, verspreiden ze de sneeuw daar uit. Daarnaast doen ze aan snow farming: met wind creëren ze natuurlijke barrières van sneeuw. Vervolgens kunnen ze deze sneeuw weer verspreiden over de pistes.
Stubaier_Gletscher-23-lichtshow.jpg

Webcambeelden van het Stubaital geven je een goed beeld van de actuele condities: https://www.stubai.at/en/webcams/

Vier skigebieden en gratis openbaar vervoer
Het Stubaital bestaat uit vier fantastische skigebieden: Stubaier Gletscher, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders en Elferlifte Neustift. Hierdoor is er voor ieder wat wils. De Stubaier Gletscher is het grootste gebied met in totaal 65 kilometer piste. De andere skigebieden zijn wat kleiner en daardoor heel geschikt voor families en beginners. Met het openbaar vervoer reis je gratis tussen de vier gebieden.

Magische sfeer tijdens de Winter Hiking Nights
Besneeuwde paden en een magische sfeer: ontdek het genot van nachtwandelen tijdens de Winter Hiking Nights in het Klausäule Nature Active Park in Neustift. Dit evenement wordt gehouden op de avonden van 24 januari, 7 februari en 14 februari. Het verlichte winterlandschap biedt een groot aanbod aan kunst, eten en entertainment. Denk aan hondensledetochten, kraampjes met Tiroolse specialiteiten, ritjes met een paardenkoets, een schaatsbaan en het bewonderen van ijssculpturen. 
Stubai-22-logo.jpg

Naast de Winter Hiking Nights in Neustift, is er ook de Serles Winterwandernacht in Serlesbahnen Mieders op 21 februari. Op deze avond brengen de gondels van de Serlesbahn je hoog naar boven en zijn de paden rond de Serles-meren verlicht. Hier kun je verschillende hikes doen, nachtrodelen en kijken naar een aantal wandelacts. Bergrestaurants de Koppeneck en de Ochsenhütte zijn deze avond open tot 22:30 uur.

Geniet van de kleurrijke ski-avondshow Night of Colors
Van 1 februari tot en met 8 maart vindt elke woensdagavond Night of Colors plaats in Schlick 2000. Deze ski-avondshow bestaat uit licht- en vuurshows door de groep ‘Anta Agni’, skidemonstraties door de Stubai skischool, demonstraties van de pistenbully’s, de Stoanbeissern motorcrossers en een verlichte helikopter.
Stubaier_Gletscher-23-Night_ofcolors.jpg