Stubai Vallei is ook leuk voor een zomerse familievakantie

5-7-22. Niet alleen leent de Stubai Vallei zich uitstekend voor een wintervakantie vol plezier en vertier maar is het ook de ideale bestemming voor een familievakantie tijdens de zomer.
Stubai-logo.jpg

Evenals tijdens de winter, worden er in de zomer een hoop memorabele activiteiten en evenementen voor jong en oud georganiseerd. De jongsten kunnen hun geluk niet op met de BIG Family Stubai Zomerclub, terwijl de ouders genieten van de natuur en de altijd Oostenrijkse gezelligheid. Van klimmen en klauteren in de speeltuinen, het bezoeken van een spectaculaire ijsgrot en veel waterpret, wees voorbereid op een onvergetelijke zomer in het Stubaital met het hele gezin!

BIG Family Stubai Zomerclub
De BIG Family Stubai Zomerclub entertaint kinderen de hele week lang met de allerleukste activiteiten en spellen. De club is open voor kinderen vanaf 4 jaar oud en biedt een divers programma waar de kleintjes kunnen zich kunnen verheugen op leuke spellen, het bosparcours met kindersurvival of de avonturen met mascotte 'Fichtenliesl'. Het jeugdprogramma, voor kinderen vanaf 10 jaar, gaat een stapje verder en biedt een breed scala aan activiteiten. Van vaardigheidstrainingen tot high-adrenaline activiteiten zoals raften, waterpolo en tandem paragliding. De BIG Family Stubai Zomerclub is het kinderparadijs van Oostenrijk. Het programma loopt van 27 juni tot en met 9 september.
Stubai-Fichtenlies.jpg

Van avontuur naar avontuur
Leuke activiteiten voor het hele gezin zijn er genoeg, zoals een trip naar Mieders waar je de langste zomerrodelbaan in de Alpen vindt! Zijn jullie avonturiers in hart en nieren? Bezoek dan het Adventure Park in Fulpmes waar je de bomen beklimt met als prijs een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Even de hoge hartslag verlagen? Het Stubai Boomhutpad is perfect voor een relaxte wandeling door de bossen. Tussendoor loop je langs verschillende boomhutten waar de kids kunnen spelen en de rest van de familie even kan ontspannen. Ook kom je onderweg nog wat leuke plekken tegen voor een hapje en een drankje.
Stubai-Mieders-zomerrodelbaan.jpg

Relaxen langs het water
Al zou je het in eerste instantie niet meteen bedenken, in Stubai kun je ook gewoon lekker aan het water liggen. Bij kinderpark Klaus Äuele leren kinderen de kracht van de natuur spelenderwijs kennen met uitzicht op de bergen. Terwijl ouders genieten van een Grüner Veltliner (Oostenrijkse witte wijn) in de zon, spetteren de kinderen rond in het water. In Neustift is er ook het recreatiecentrum Freizeitzentrum Neustift waar je onder andere een binnen- en buitenzwembad vindt, een sauna, stoombad en zelfs een café met bowlingbaan. Hier kun je zeker wel een dag volmaken met het gezin!
Stubai-Mieders-Serlessee.jpg

IJsplezier
Een coole, of beter gezegd koele, activiteit om samen met het gezin te ondernemen is een wandeling maken door de ijsgrotten van de Stubaier Gletscher bij het Eisgrat station. Deze indrukwekkende route geeft gasten een uniek beeld van sneeuw en ijs. Beleef de fascinerende historie achter de gletsjer en leer verbazingwekkende feiten over morenen, gletsjermelk, verschillende ijslagen, gletsjer bescherming en nog veel meer. Leuk om het moment vast te leggen aan het einde van de route, daar staat namelijk een troon waar je met z’n allen kunt poseren! Een ticket voor volwassenen kost €6,50, €3,- voor jeugd (10-18 jaar oud) en gratis voor kinderen onder de 10 jaar.
Stubai-Tirol-Serlesbahnen-Serlessee.jpg

BIG Family Stubai Premium Homes
Jonge gasten komen niks te kort met een verblijf in een van de BIG Family Stubai Premium Homes, die bijzonder kindvriendelijk zijn. De hotels en tevens ook de restaurants die aangesloten zijn bij Big Family Stubai zijn compleet afgestemd op de wensen van de kinderen. Zo zijn er in een aantal accommodaties zelfs speelkamers aanwezig, speciaal voor de peuters. Tijdens een verblijf bij een van de aangesloten accommodaties kan je ook een BIG Family Stubai Summer Card krijgen. Met deze kaart kunnen kinderen tot 15 jaar onder andere gratis gebruik maken van de vier kabelbanen. Ook krijgen ze gratis toegang tot zwembaden en zijn er nog veel meer leuke extra’s.
Stubai-Baumhausweg.jpg

Klik hier voor alle zomerse familie activiteiten komende deze zomer in Stubai.