Stubai in de lente - skiën in de zon en fietsen in de vallei - 5 tips

29-3-22. Als de lente eraan komt denkt menig wintersporter dat het seizoen erop zit, maar dit is zeker niet het geval! In het zonnige Stubai is er van oktober tot juni gegarandeerd sneeuw, dus genoeg tijd om in het voorjaar nog een skitrip te maken.
Stubai-22-logo.jpg

Skiën in een T-shirt, dat wil toch iedereen? Met vier verschillende skigebieden en een natuurrijke omgeving is dit de perfecte plek om ongestoord te genieten van de lentezon.

1. Skiën in de zon
Natuurlijk blijft skiën de nummer 1 in deze top 5. Naast het glijden over de piste zijn er veel redenen om je tijd door te brengen op de besneeuwde bergen. De heerlijke lente temperaturen bijvoorbeeld. De kou van de winter wordt deze dagen ingeruild voor een milde 8° tot 12° Celsius. Terwijl het overdag aangenaam warm wordt, is het 's nachts op de Stubaier gletsjer nog koud genoeg om de sneeuw te laten bevriezen en de pistes te verharden. Het resultaat zijn perfect geprepareerde pistes waar je de hele dag van kan genieten. Vergeet niet om je goed in te smeren wanneer je zonder warme kleding wil gaan skiën. De zon in de bergen kan namelijk erg fel zijn in deze tijd van het jaar.
Stubai-22-Gletscher.jpg

2. Evenementen op de piste
Naast het skiën, snowboarden en langlaufen is er nog veel meer te beleven in Stubai. Zo is er elke week livemuziek te horen bij de Schlick 2000 piste en wordt er rond Pasen over de hele piste gezocht naar paaseieren. Genoeg te doen en voor ieder wat wils. Op de site van Stubai Tirol is een kalender te vinden met alle activiteiten op een rijtje gezet. Houd deze pagina in de gaten en blijf op de hoogte van de vele evenementen die je reis nog leuker maken.
Stubai-22-lift.jpg

3. Wandelen door de natuur
Heb je het even gehad op de piste? Maak dan een wandeling door de prachtige natuur van Stubai. Wandelen is een populaire bezigheid in dit gebied en dit is te zien aan het bijna grenzeloze netwerk van wandelpaden. Vooral in het voorjaar zijn de wandelroutes aan het begin van het dal prachtig. Bijvoorbeeld de wandeling naar schilderachtige natuurgebieden bij de “Telfer Wiesen” of naar de “Eulenwiesen” in Schönberg. Daar, waar enkele weken geleden nog een wit pak sneeuw lag, bloeien nu de voorjaarsbloemen. Of heeft u behoefte aan ontspanning tijdens het wandelen? Dan kunt u ook kiezen voor een wandelroute met stops bij verschillende restaurants en cafés.
Stubai-22-dal.jpg

4. Fietsen in de vallei
Het is ook mogelijk om het Stubaital per fiets te ontdekken. Dit is natuurlijk iets wat perfect past bij de Nederlandse cultuur, dus een leuke activiteit om een van je dagen mee te vullen. In het voorjaar is al een deel van de fietsroutes beschikbaar voor een spectaculaire tocht. De mooie fietspaden die dwars door de natuur liggen zijn geschikt voor zowel de sportieve mountainbikers als de rustige e-bike fans onder ons. Wees niet bang om een lege accu te hebben, de fietsroutes zijn allemaal voorzien van oplaadpunten. Het vinden van de juiste weg zou ook geen probleem moeten zijn met de borden en QR-codes langs de weg die je de goede kant op sturen.
Stubai-22-fietsen.jpg

5. Verwendag in de spa
Door het intensieve weekje skiën of snowboarden ben je vast toe aan wat relaxation. Een perfecte reden om een duik te nemen in het zwembad van de spa in Neustift of in de StuBay in Fulpmes. Geniet van het water in binnen- en buitenzwembaden. Met de Oostenrijkse zon op je gezicht en een drankje in je hand kan je vakantie niet meer stuk. De spa’s hebben een breed scala aan faciliteiten om van te genieten, waaronder sauna’s, stoombaden en infraroodcabines.
Stubai-22-Stubay.jpg

Met deze top 5 activiteiten zal een reis naar Stubai in de lente zeker een succes worden. Op de site van Stubai (https://www.stubai.at/nl/) kun je nog meer inspiratie opdoen voor de volgende vakantie. Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat Stubai een perfecte bestemming is om van de lentezon te genieten.