Stubai een sneeuwzeker winterparadijs op grote hoogte

12-11-23. Wintersportplezier in vier skigebieden en profiteren van de nieuwste ontwikkelingen inb Stubai.
Stubai-23-logo.jpg

Opnieuw heeft het Stubaital, op slechts 20 minuten rijden van Innsbruck, veel te bieden komende winter. Dankzij de hoge ligging van de Stubai Gletsjer is sneeuw tijdens het herfstseizoen al gegarandeerd. De nieuwe Stubai Ski Pass met het veelbelovende aanbod brengt deze wintersport naar een geheel nieuw niveau.
Stubai-23-schlick_2000_kabelbaan.jpg

Vier skigebieden voor maximaal winterplezier
Het winterseizoen 2023/2024 is vanaf oktober  gestart op de Stubai Gletsjer. De hoge ligging van 3.210 meter zorgt niet alleen voor unieke uitzichten op de omliggende bergtoppen, maar garandeert ook sneeuw tot in mei. In 1973, precies 50 jaar geleden, werd de eerste Stubai Gletsjer lift geopend. Het aanbod is uitgebreid tot 26 kabelbanen en liften, 35 afdalingen voor elk niveau, het Stubai Zoo Snowpark, het Top of Tyrol uitkijkplatform met indrukwekkend panoramisch uitzicht en talloze hoogtepunten voor gezinnen. 

Met een prachtig uitzicht op de imposante Kalkkögel bergen genieten bezoekers in Schlick 2000 van diverse wintersportactiviteiten zoals skiën, snowboarden, freeriden, langlaufen en zelfs paragliden. Daarnaast zijn er ook negen sfeervolle hutten, bars en restaurants. De Elferbahnen in Neustift staan bekend om hun uitstekende rodelbanen, met enkele van de langste, met sneeuw bedekte en verlichte banen in Tirol. Terwijl ambitieuze skiërs hun tijd besteden aan afdalingen op brede pistes met uitzicht op de Stubai- en Inn Valleys, wordt het oefengebied in Krößbach aanbevolen voor beginners. In het kindergebied bij het dalstation van de Serlesbahnen in Mieders staat mascotte King Serli klaar om de kleintjes voor te bereiden op hun les. Hier zijn perfect geprepareerde pistes te vinden op 1.600 meter hoogte. Bovendien bieden de schilderachtige routes voor winter- en sneeuwschoenwandelingen de ideale omstandigheden om het prachtige witte landschap te bewonderen.
Stubai-23-uitkijktoren.jpg

Nieuwe gondel in de Schlick 2000
In het aankomende winterseizoen wordt de nieuwe Galtbergbahn kabelbaan geïntroduceerd in het skigebied Schlick 2000. Deze moderne 10-persoons gondel is een primeur voor het Stubaital en een vervanging voor de Galtalm T-bar lift. Deze nieuwe toevoeging belooft meer comfort voor toekomstige vakantiegangers, skischolen en beginners. Dankzij zijn tandwielvrije en milieuvriendelijke directe aandrijving, transporteert de kabelbaan skiërs op een duurzame en innovatieve wijze van het dalstation onder de Fronebenalm naar het bergstation boven de Galtalm op 1.760 meter hoogte. Ook worden er nieuwe pistes aangelegd: een blauwe, rode en zwarte piste met een totale lengte van bijna vier kilometer.
Stubai-23-schlick_2000_liftstation.jpg

Één skipas - vier skigebieden
Voor een verblijf van vier dagen of langer in het Stubaital is een nieuwe skipas ontwikkeld: de Stubai Ski Pass. Ongeacht bij welke van de vier Stubai-bergbanen vakantiegangers de pas aanschaffen, biedt deze toegang tot alle vier de skigebieden van december tot en met Pasen, met een gevarieerd aanbod. Bovendien kunnen kinderen onder de tien jaar gratis mee onder begeleiding van een betalende ouder. De Stubai Ski Pass is ook online vanuit huis te bestellen. 

Stressvrij richting de sneeuw
De voordelen van een wintervakantie in het Stubaital beginnen al vóór aankomst. De nabijheid van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, maakt het dal gemakkelijk bereikbaar. De uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer maken reizen met de trein een aantrekkelijke optie. Na aankomst op het centraal station van Innsbruck kiezen gasten voor transport dat is geregeld door het hotel of reizen ze verder naar het Stubaital per bus of tram. 

Voor alle overnachtende gasten biedt de toeristenvereniging een gratis aankomst- en vertrekvoucher aan. Gasten die extra comfort zoeken, reizen met 'Nightjet in de sneeuw'. Dit combi-ticket omvat de treinreis met zitplaatsreservering naar Innsbruck, de transfer naar de accommodatie in het Stubaital en een skipas voor de Stubai Gletsjer.

Alle gasten met een geldige skipas of het dragen van winterkleding maken gebruik van de gratis skibussen van Schönberg naar de dalstations in de skigebieden.