Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn 2023-2024

2-11-23. Voor wie het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn nog niet kent: het eerste waar je om zult grijnzen is de lange naam.
Skicircus-_Alpin-Fieberbrunn-22-piste-bergen.jpg

Maar net zo lang als de naam luidt, is er een lijst met mogelijkheden in het coolste skigebied van de Alpen. De regio, die twee Oostenrijkse deelstaten beslaat, combineert niet alleen 270 kilometer piste, 70 moderne liften en 60 gezellige, stijlvolle hutten, maar heeft ook een bijzonder gevoel: de geest van het huis van Lässig – of anders gezegd: het pure gevoel van geluk! Dit gevoel vinden vrolijke gezinnen, sportieve alpineskiërs en freeriders hier allemaal.

Hoe definieer je dit geluksgevoel? Voor sommigen is het de zorgzame houding en warmte die men ervaart van het hotel tot aan de skischool; voor anderen is het de perfectie van de geprepareerde pistes en de moderne liften. Of zijn het de diepe maagdelijke sneeuw en de ‘face shots’ die een glimlach op je gezicht toveren? Bij Home of Lässig draait alles om levensvreugde, gezelligheid en afwisseling, voor een gevarieerde en unieke ervaring, die voor altijd in je geheugen zal voortleven.

Nieuw in de winter van 2023/24 

A5 Limberg 8er in Saalbach
Na 29 jaar en ruim 15 miljoen gasten gaat de Limberg 4-persoons stoeltjeslift met pensioen en wordt deze vervangen door een moderne 8-persoons stoeltjeslift.

Feiten:
Start bouw: april 2023
Oplevering: november 2023
Capaciteit: 3.600 personen per uur
Lengte: 1370 m
Snelheid: 6 m/sec
Hoogteverschil: 449,5 m
Reistijd: 4,45 minuten

The Home of Lässig blijft investeren in hernieuwbare energie en CO₂-reductie
In totaal zijn de Oostenrijkse bergbanen de op één na grootste aanbieder van elektrische mobiliteit in het land. De energie die hiervoor nodig is, komt in de overgrote meerderheid van de regio’s voor 100% uit hernieuwbare energiebronnen. Om deze duurzame vorm van energie in de toekomst te kunnen gebruiken, vertrouwt het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn steeds meer op de eigen productie van elektriciteit uit water-, zonne- en windenergie.
Skicircus-Saalbach-23-familie.jpg

Dit jaar wordt naast de bestaande fotovoltaïsche installaties ook de grootste fotovoltaïsche installatie van het skigebied – op de gevel van het nieuwe dalstation Limberg 8er – in gebruik genomen. Daarnaast zullen op het bergstation nieuwe typen windturbines worden geplaatst, zodat in de toekomst een groot deel van de energie die nodig is om de nieuwe lift te laten functioneren door het resort zelf kan worden opgewekt.

In Hinterglemm nadert de waterkrachtcentrale Wiesermühle, die eveneens door de bergspoorlijnen wordt gebouwd, zijn voltooiing. Met een verwachte jaarlijkse energieproductie van 1.800.000 kilowattuur (1,8 GWh) – wat overeenkomt met de gemiddelde jaarlijkse energievraag van ruim 400 huishoudens – is deze centrale een echte gamechanger en zal ze een belangrijke bijdrage leveren aan de zelfproductie van hernieuwbare energie. voor de exploitatie van de kabelbaanfaciliteiten in de toekomst.
Skicircus-Saalbach-23-witte-bergen.jpg

Maar de focus ligt ook op de meest milieuvriendelijke bediening van de piste-uitrusting, werkmachines en teambussen. Zo maakt het Skicircus tegenwoordig steeds vaker gebruik van ‘biobrandstof’ (HVO100 regeneratieve brandstof), die gemaakt is uit 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Deze brandstof is niet alleen bedoeld om de fossiele brandstoffen in het skigebied geleidelijk te vervangen, maar vermindert ook de CO₂-uitstoot met maar liefst 90%. Vooral Leogang is de eerste bergbaan in Oostenrijk die volledig op deze "fabriekskracht" vertrouwt en speelt daarmee een pioniersrol in de industrie.

De bergspoorbedrijven in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn investeren al jaren in ecologische, economische en sociale duurzaamheid en zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Onderwerpen als energie-efficiëntie, milieubescherming, hernieuwbare energie en regionaal beheer worden voortdurend verder ontwikkeld. 

Timoks-expeditie in Fieberbrunn
De nieuwe Fun Line "Timok's Expedition" belooft veel plezier en avontuur voor het hele gezin op piste 104 bij de F6 Zillstattlift in Fieberbrunn. Timok - de kleine ontdekkingsreiziger-checker - wacht op je op zijn expeditierit met onder andere snelle sneeuwgolven & bochten, een tunnelpassage en een snelheidsmeting. Laat je verrassen! 
Skicircus-Saalbach-23-cabinelift.jpg

Leer skiën: Gratis skileraren voor schoolgroepen in Saalbach Hinterglemm
Tijdens bepaalde actieperiodes worden in samenwerking met het VVV Saalbach Hinterglemm en Ski Austria en Salzburger Land Tourism GmbH gratis skileraren voor beginners ter beschikking gesteld als onderdeel van skicursussen op school. Het gewenste aantal skileraren kan tot één maand voor aankomst via de jeugdverblijven worden aangevraagd, zodat leraren zich nergens meer druk over hoeven te maken. Dit zou moeten helpen om het skiën als een positieve ervaring in de hoofden van de leerlingen te verankeren en zo de skiërs van morgen op te leiden. 

Nieuwe Speedcheck bij de Kohlmais
Als een racer de piste af racen en je persoonlijke topsnelheid vastleggen met fotobewijs? Dat kan niet alleen in Fieberbrunn, Leogang en Hinterglemm, maar vanaf deze winter ook in Saalbach. De snelheidscontrole is te vinden bij de Kohlmais, in de buurt van de H4 Panorama 6er. 
Skicircus-Saalbach-23-freeride.jpg

ALPIN CARD Top 10-trofee
Als DE UITDAGING in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn niet genoeg uitdaging voor je is, kun je vanaf deze winter de ALPIN CARD Top 10 Trophy aangaan! Wie erin slaagt om in één tot drie dagen de tien geselecteerde liften in het gehele ALPIN CARD-netwerk te berijden, wint als directe prijs een ALPIN CARD-drinkfles. Alle trofeewinnaars doen ook mee aan een trekking voor topprijzen.