Grave kun je nu ook digitaal ontdekken met een app

16-6-22. Grave, de meest belegerde vestingstad van Nederland, is nu ook digitaal te bezoeken.
Grave-Kanonnen_aan_de_Maas.jpg

Bezoekers kunnen het eeuwenoude stadje aan de Maas, de toegangspoort van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, ontdekken met behulp van een wandel-app, een digitale audiotour via mobiel of tablet. Daarvoor is een speciale, gratis te downloaden app samengesteld, die de bezoeker zelfstandig langs tientallen bijzondere gebouwen en locaties leidt en het verhaal vertelt dat daarbij hoort.
Grave-stadhuis.jpg 

Grave-app.jpgVestingstad Grave is zó vaak veroverd en belegerd dat het een klein wonder is dat er nog zoveel moois van over is. Na iedere oorlog krabbelde Grave weer op en kwamen de authentieke straatjes opnieuw tot leven, omringd door eeuwenoud militair erfgoed zoals het Arsenaal en De Hampoort. De Gravenaren willen die historie, de schoonheid van Grave en ook de Brabantse gezelligheid graag delen. Daarom heeft een werkgroep van de Stichting Vestingstad Grave de afgelopen maanden de nieuwe app ‘Vestingstad Grave’ samengesteld, die nu gratis beschikbaar is in de App Store van Apple en in Google Play. 
Grave-app-kaart.jpg

Met de mobiele telefoon in de hand wandelt de bezoeker op aanwijzingen van de app, die volledig gps gestuurd is, langs tientallen monumenten en bijzondere locaties in het stadje. Het telefoonscherm toont een 3D-plattegrond met meer dan 50 drukpunten die het verhaal van de vestingstad Grave vertellen met audiofragmenten, foto’s en achtergrondinformatie. Er is zelfs een historische wandeltocht geïnstalleerd, waarbij je beeld krijgt van de huidige- en de historische situatie van allerlei mooie plekjes in Grave. 

Meer informatie via www.hoofdstadlandvancuijk.nl 
Grave-stadhuis.jpg