Weekend In Amsterdam gratis app voor bezoekers

Amsterdam Weekend app 19 logo15-6-19. Uit liefde voor de stad gemaakt door Jeroen Goeman Norgesius. Gratis app spreidt toeristen over de stad met tips van rooftop bar tot kinderspeelplaats. Weekend In Amsterdam "is lief voor de stad en voor elkaar". 


 
Amsterdam Weekend app 19Vanaf vandaag toont de app Weekend In Amsterdam (WIA) ook parkeergarages (buiten het centrum), kinderspeelplaatsen en de winkels waar je Eberhardjes kunt kopen als toevoeging op alle andere interessante en handige locaties voor bezoekers van Amsterdam.

Kado voor Amsterdam
Jeroen Goeman Borgesius die de gratis app bedacht vertelt: "Wij maken hem uit liefde voor de stad en haar inwoners. Want ondanks alle mooie woorden doet de gemeente weinig aan het spreiden van toeristen en de overlast die daardoor ontstaat. Daarom is de app is gratis te downloaden en vrij van irritante advertenties. Het is ons kado aan Amsterdam en wij krijgen gelukkig steeds meer tips en verzoeken van Amsterdammers.

Résalieke Vlieger die de Eberhard koekjes bedacht vroeg ons bijvoorbeeld om de verkooppunten te noteren en dat hebben wij natuurlijk meteen gedaan. Wij maken de app met een groep actieve Amsterdammers, en zodra we zien dat hij beter kan gaan we aan de slag.
Aanleiding voor de toevoeging van parkeergarages was een klacht in de media van een Amsterdammer die opmerkte dat de gemeente bezoekers met een auto vooral het centrum instuurt met opstoppingen als gevolg. 
Amsterdam Weekend app 19 logo
Kinderen en zwemmen
Toen we hoorden dat er ook veel toeristen met kinderen Amsterdam bezoeken zijn we speelplaatsen, parken en kindvriendelijke musea en restaurants in kaart gaan brengen. Zodra het echt warm wordt gaan we ook de stadsstranden tonen en alle plaatsen waar je veilig kunt zwemmen."