IRONMAN 70.3 een onvergetelijke 3-delige race in Oman

13-1-23. Oman heeft veel meer te bieden dan culturele hoogtepunten en bijzondere landschappen. Ook valt er genoeg te beleven voor sportliefhebbers .
Oman-Muscat-Ironman.jpg

Van avontuurlijke kajaktochten langs de ruige kustlijn van Bandar Al Khayran en sandboarden in de Wahiba Sands woestijn tot mountainbiken door ruige landschappen. Fanatieke atleten reizen zelfs naar Oman om deel te nemen aan de IRONMAN 70.3 in Muscat.

Op zaterdag 4 februari 2023 zal Muscat, de hoofdstad van Oman, zich opmaken voor een nieuwe spannende gebeurtenis: IRONMAN 70.3. In de wijk Shatti Al Qurum zullen het start- en eindschot voor de race worden gelost in één centrale arena. Een onvergetelijke race waarbij de atleten strijden voor de felbegeerde eerste plek.
Oman-Muscat-baai.jpg

Zwemmen, fietsen en rennen
De deelnemers volbrengen tijdens de IRONMAN 70.3 verschillende elementen. Voor het eerste onderdeel trotseren ze de aangename wateren van Oman. De 1.9 kilometer lange zwemrace start voor het iconische InterContinental Muscat in de wijk Shatti Al Qurum.

Vervolgens springen de atleten op hun fiets. Tijdens de route van 90 kilometer passeren ze de haven Sultan Qaboos, Muttrah Corniche, de oude binnenstad van Muscat en het Koninklijk Paleis Al Alam. Langzaam verandert het landschap en voert de route over de glooiende heuvels in het Al Bustan-gebied om uiteindelijk via het zakendistrict van de stad Al Amarat te fietsen naar Shatti Al Qurum.
Oman-Muscat-stadsloop.jpg

Hier start tot slot de hardlooproute bestaande uit drie loops met een totale lengte van zo’n 21,1 kilometer. Atleten sprinten tussen de ministeries van de stad door om vervolgens te finishen onder luid gejuich van de toeschouwers, in de arena bij Shatti Al Qurum.

Overnachten tijdens de IRONMAN
Het 5-sterrenhotel InterContinental Muscat is één van de officiële hoofdsponsors. Dit luxe hotel bevindt zich direct naast de start- en finishlocatie van de IRONMAN en dient als perfecte uitvalsbasis. Atleten die hier willen overnachten profiteren van een speciale aanbieding. Voor meer informatie mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oman-Muscat-Intercity_hotel.jpg

Daarnaast is het recent geopende IntercityHotel Muscat, tevens een hotelpartner voor de IRONMAN 70.3 van 2023. Dit comfortabele hotel ligt op slechts vijf kilometer afstand van de start- en finishzone van het evenement. Atleten profiteren van uitstekende accommodatiemogelijkheden. 

Voor meer informatie over Oman: zie www.experienceoman.om