Luxemburg opent architectonische Kabaisercher voor wandelaars

24-8-22. In de Luxemburgse regio Minett openen dit jaar 11 unieke overnachtingsplekken voor wandelaars: de Kabaisercher.
Luxemburg-Esch-sur-Alzette-Bromeschbierg.jpg

De Kabaisercher zijn architectonische kunstwerken in bijvoorbeeld industriemuren of een treinwagon waarin overnacht kan worden. De eerste drie locaties zijn inmiddels voor gasten geopend, de overige locaties openen stuk voor stuk later dit jaar. De Kabaisercher zijn ideaal om de Minett Trail in 10 etappes te wandelen en onderweg te overnachten. Deze wandelroute is een van de jongste trails van Luxemburg (opening 2021) en slingert over een lengte van 90 kilometer door het unieke landschap en langs industrieel erfgoed van Zuid-Luxemburg.
Luxemburg-Floater_in_Dudelange.jpg

De Kabaisercher zijn het resultaat van een architectuurwedstrijd in samenwerking met de Ordre des Architectes et Ingénieurs-conseils (OAI). Verschillende kunstenaars en architecten werkten samen aan de totstandkoming van de verschillende accommodaties langs de route. De hotelactiviteiten worden uitgevoerd door de Luxemburgse start-up SIMPLEVIU. De eerste accommodaties die per 1 augustus 2022 geopend zijn, zijn het Gonner Haus in Rumelange, de Floater in Dudelange en Aalen Arbed's Büro in Tétange. De overige Kabaisercher openen later dit jaar. Alle Kabaisercher bieden capaciteit aan 4-12 gasten. Sommige Kabaisercher zijn als geheel te boeken, in andere kun je een kamer of slaapgedeelte reserveren. De Kabaisercher zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en een deel van de accommodaties is toegankelijk voor voor minder-validen. Prijzen starten vanaf € 150/nacht. Reserveren: www.simpleviu.com 
Luxemburg-Leiffrachen.jpg

De Kabaisercher zijn allemaal te vinden langs de wandelroute Minett Trail. De Minett Trail loopt via 10 etappes door het zuiden van Luxemburg. De regio maakt deel uit van een prestigieus internationaal netwerk van meer dan 700 biosfeerreservaten in 124 landen, erkend door het UNESCO-label “Man and Biosphere”. Het gebied staat dit jaar extra in de schijnwerpers nu de zuidelijke stad Esch-zur-Alzette Culturele Hoofdstad 2022 is.