Japan zet nieuwe hogesnelheidstrein in naar toeristische plaatsen

24-9-22. Japan heeft er een nieuwe hogesnelheidstrein bij. https://bit.ly/3f9Oylz
Japan-trein-22-Nishi-Kyushu_Shinkansen.jpg

De Nishi-Kyushu Shinkansen tussen Nagasaki en Takeo Onsen wordt ingehuldigd en gecombineerd met de dienst van Relay Kamome. Via deze route wordt de reistijd met bijna 75 procent verminderd terwijl je onderweg geniet van prachtige bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de welbekende warmwaterbronnen, ook wel Onsen genaamd, bloeiende kersenbomen en indrukwekkende bruggen. Wij delen graag vijf eye-catching plekken die te zien zijn langs het spoor van de Nishi-Kyushu hogesnelheidstrein.

Zijdeachtige Onsen en een workshop keramiek bij Takeo Onsen Station
Japan is beroemd om zijn warme baden waarin water uit natuurlijke bronnen wordt gebruikt. In Takeo Onsen ontspan je in alkalisch bronwater dat, dankzij het hoge vocht vasthoudende effect, de huid zijdezacht maakt en verzorgend werkt. Na het bezoeken van dit indrukwekkende voormalig badhuis – een nationaal belangrijk cultureel bezit – is er de mogelijkheid om workshops keramiek te volgen.
Japan-Ureshino_Onsen_Station.jpg

De ultieme thee ervaring bij Ureshino Onsen Station
Ben je een echte liefhebber van thee? Het is nu mogelijk om de groene theevelden van Ureshino Onsen te bezoeken. In 2019 werd het initiatief Tea Tourism gelanceerd. Een van de programma's, TeaCycling (ook wel 'Cha-rin' genoemd) laat bezoekers op de fiets toeren op de Ureshino theeplantage om vervolgens te nippen van de beroemde groene thee. Voor de ultieme thee-ervaring is het programma met overnachting een echte aanrader, waarbij een toegewijde theebutler voor alles zorgt, van theepairing tot aan een theeceremonie.
Japan-Ureshino_Onsen_theeplantage.jpg

Bloeiende kersenbomen bij Shin Omura Station
Wanneer je uitstapt bij Shin Omura Station, ga dan zeker langs bij Omura Park. Het park staat bekend als een van de top 100 plaatsen in Japan om de kersenbloesem te zien, wanneer de 2.000 kersenbomen in het park elk voorjaar veranderen in een zee van felrode bloemen. Ook in de zomer is het park meer dan de moeite waard om te bezoeken. De kersenbloesem maakt dan plaats voor de 300.000 iris bloemen die vol in bloei staan.
Japan-Isahaya-Station.jpg

Fotogenieke spots bij Isahaya Station
Een van Nagasaki’s meest unieke plekken zijn te zien in de stad Isahaya. Het design van de bushaltes is gebaseerd op verschillende fruitsoorten en zijn te vinden langs Highway 207. Op loopafstand van het station ontdek je de “Spectacle Bridge” – Meganebashi – die over de Nakashima rivier hangt. Tenslotte mag het proeven van de Japanse Castella, een op Portugal geïnspireerde zandkoek, niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan dit gebied.
Japan-Spectacle-Bridge.jpg 

Chinese invloeden en geschiedenis op Nagasaki Station
In Nagasaki zie je de sterke Chinese invloed op de stad vooral terugkeren in Chinatown. Als je in de vroege herfst deze treinrit neemt, heb je de mogelijkheid om het Nagasaki Kunchi festival bij te wonen, inclusief een spectaculaire optocht en drakendans. Daarnaast heeft Nagasaki ook verschillende gedenktekens gewijd aan de atoombom die tijdens de Tweede Wereldoorlog is afgeworpen, waaronder het Nagasaki Peace Park dat een mooie boodschap van vrede en hoop uitdraagt.
Japan-Nagasaki-Station.jpg