Dode Zeegebied introduceert; De Laagste Route ter Wereld

26-6-22. Toeristen die de Dode Zee bezoeken kunnen nu gebruikmaken van een nieuw toeristisch initiatief: De Laagste Route ter Wereld.
Israel-Dode-Zee-22-Wild_desert_tours.jpg

Het project, een samenwerking tussen de drie regionale gemeenteraden in het Dode Zeegebied, heeft als doel het gebied rondom de Dode Zee toegankelijker te maken voor toeristen. Zowel individuele reizigers als gezinnen en groepsreizigers kunnen lopend, fietsend of met de auto onafhankelijke routes plannen naar de verschillende attracties en bezienswaardigheden in de regio. Onder Nederlandse reizigers is er al belangstelling getoond voor de route.
Israel-Dode-Zee-22-zee.jpg

Het project werkt samen met toeristische dienstverleners rondom het gebied, zogeheten ambassadeurs, en zorgt op deze manier voor een optimale gastervaring. Wat er allemaal te zien is op de route kunnen toeristen vinden op een speciaal platform op de website van het Dode Zee Land. Hier kunnen reizigers voor zichzelf een zogeheten ‘road story’ opbouwen waarbij ze de lokale bevolking of ambassadeurs kunnen ontmoeten en kunnen lezen over historische figuren. Bovendien kan men informatie vinden over natuurreservaten en bezienswaardigheden in de omgeving.
Israel-Dode-Zee-22-Kayka_tours.jpg

Verder kan men de plaatsen die men wil bezoeken in kaart brengen, inclusief tijden en afstanden, en kan men zelfs hun aankomst en verblijf van tevoren coördineren met de ambassadeurs. Toeristen hebben ook de mogelijkheid een paspoort van het Dode Zeegebied te verkrijgen bij de ambassadeurs. Ze kunnen dan hun paspoort laten stempelen wanneer zij andere ambassadeurs langs de route bezoeken.

"De Laagste Route ter Wereld is voor zowel jong als oud een geschikte activiteit," aldus Dana Gazit, directeur van het Israëlisch ministerie van Toerisme in Nederland. "Daarnaast is de route een interessante manier om Israël nog beter te ontdekken. Voeg het toe aan jouw vakantie!"