Avoriaz en Morzine beperken de energiecrisis op speelse wijze

4-12-22. De hoge energieprijzen forceren ons na te denken over oplossingen om minder te consumeren. Beter voor het milieu én de portemonnee.
Morzine-Avoriaz-22-dorpsgezicht.jpg

Maar hey met deze coole activiteiten waarbij je geen energie verbruikt kun je je afvragen of je die skiliften überhaupt ooit nog wel wil nemen. In aanvulling op de activiteiten bijgevoegd een checklist voor een duurzame vakantie -handig om bij de hand te houden bij het boeken.

Zen - forestbathing
Liever lekker zen? De bergplaatsen bieden een scala aan activiteiten. Van silent walks tot Afghan walks en van koudebaden tot bosbaden. Meer info over Forest bathing in Morzine en yoga in Avoriaz.
Morzine-Avoriaz-22-yoga.jpg

Fatbiken midden in de natuur
Een fatbike is een mountainbike met nóg dikkere banden. Daarmee kun je op zachte ondergrond, zoals sneeuw, goed uit de voeten. En daarmee is de fiets ook geschikt voor de wintersport. In Avoriaz vind je prachtig uitgezette fatbikeroutes op dezelfde plekken waar je ook langlaufroutes vindt. Ver weg van de drukke pistes. Zelfs wanneer je voor een elektrische fatbike kiest blijft je energieconsumptie relatief laag.E-fat bike - Avoriaz
Morzine-Avoriaz-22-fatbike.jpg

Toerskiën – met stijgvellen naar boven
Toerskiën is een vorm van skiën waarbij geen gebruik wordt gemaakt van liften. Bij het stijgen doen skiërs stijgvellen onder hun ski’s waardoor ze tegen de berg kunnen oplopen. Bij het lopen komt de hiel los. Het skiën naar beneden gaat net als normaal skiën. De stijgvellen worden dan afgedaan. In Avoriaz zijn drie toerski routes uitgezet door prachtige natuur en waarbij je zeker weet dat je deze niet verstoort: kaart en routes toerskien Avoriaz. Meer informatie over toerskiën in Morzine vind je op p. 31 van deze handige brochure. Tevens vind je er routes voor snowshoeing en nordic skiën.
Morzine-Avoriaz-22-toerskien.jpg

Ski-joering -skiën in harmonie met natuur en paard
Bij ski joëring laat de skiër zich vooruit trekken door een paard. Vaak houd je je vast aan een horizontale stok of touw die achter het paard wordt gespannen. Van oorsprong komt ski joëring uit Scandinavië, het Noorse woord Skikjøring betekent dan ook skiën. Het leuke is dat je een fijne rustige tocht kunt maken of voor meer adrenaline het paard kunt laten galopperen. Je hoeft niet te kunnen paardrijden en ook voor beginnende skiërs is de sport geschikt.
Ski Joering - Avoriaz
Morzine-Avoriaz-22-skijoering.jpg

Zo zetten Morzine en Avoriaz zich in om energie te besparen: The energy crisis and your holiday in Morzine-Avoriaz

Over Morzine en Avoriaz   
Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 meter en is het enige dorp in Frankrijk dat 100% autovrij is. Van een afstand bootsen de gebouwen de rotsen onder het dorp na. Beide dorpen willen natuurbehoud en toerisme hand in hand laten gaan. Voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid ontvingen ze het Flocon Vert label. Avoriaz en Morzine maken deel uit van het gebied Portes du Soleil en liggen in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie. www.morzine-avoriaz.com en www.avoriaz.com