Frankrijk in je huiskamer met boeken, films en online

Corsica zee24-3-21. Last van vakantiekriebels? Momenteel kunnen we nog niet naar hartenlust reizen, maar hieronder vind je verschillende tips waardoor je je toch in Franse sferen kunt wanen.

 

Laat je inspireren voor toekomstige vakanties of haal een stukje Frankrijk in huis!

Fiets en Wandelbeurs: de online experience
Dit jaar kan de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht helaas niet in fysieke vorm plaatsvinden, maar wees niet getreurd! Op 23 en 24 april is er een zogenaamde ‘online experience’. Net als andere jaren kun je lezingen bijwonen, stands bezoeken en advies vragen, maar ditmaal via een digitaal en interactief platform. Frankrijk is uiteraard ook van de partij! De Franse bestemmingen staan te popelen je meer te vertellen over hun fiets- en wandelaanbod.
Occitanië bergen

‘Letterlijk’ in Frankrijk
De een leest graag over Frankrijk, de ander schrijft er graag over. Wij hebben verschillende boeken boordevol tips en prachtige foto’s van Frankrijk voor je op een rijtje gezet. Om meer ideeën op te doen voor een roadtrip raden wij je aan eens op deze pagina te kijken.
Corsica zee

Frankrijk in je huiskamer
Verlang je er ook zo naar om weer Frans om je heen te horen? Gelukkig kun je met verschillende films en series op Netflix de Franse taal in huis halen. Liefhebbers van thrillers moeten zeker eens de superspannende serie Le Chalet kijken, terwijl de film Jour J vol romantiek en misverstanden ideaal is voor een zaterdagavond.
Centre Val de Loire

Quoi de neuf?
Met een gemiddelde van 8,3 mag Frankrijk dit jaar de Golden Travel Destination Award van het reisbureau en -platform Reisgraag.nl in ontvangst nemen. Daar zijn we heel trots op! Frankrijk krijgt vooral hoge reviews qua ‘bezienswaardigheden’, ‘ligging’ en ‘cultuur’.
Yes! Deze zomer komt Netflix met een vervolg op de Franse hitserie Lupin. Hoe zal het de gentleman inbreker vergaan? Voor de fans onder ons: hier vind je een overzicht van belangrijke locaties in de serie.
Heb jij de Franse inzending van het Eurovisie Songfestival al gehoord? Met Voilà heeft Barbara Pravi een echte chanson à la Edith Piaf te pakken. Luister het nummer hier.
Normandië