Franse bergen; 'n zomer vol frisse lucht en activiteiten

Franse bergen panorama26-6-20. De grenzen zijn weer open en de zomervakantie staat voor de deur. De Franse bergen zijn dé perfecte plek om te verblijven komende tijd: frisse lucht, prachtige uitzichten en leuke activiteiten.

 

 

Of je nou op zoek bent naar wat beweging na een peiode van veel binnen zijn of juist snakt naar ontspanning na maanden hard werken: in de bergen vind je het allemaal!

Er op uit met het hele gezin
Survival training in La Plagne, Explore games in de Vogezen of een tokkel baan in Pralognan-Vanoise: er is voor iedereen en elke leeftijd iets leuks te doen. Er zijn tal van wandelingen en fietstochten om de natuur en de flora en de fauna van de bergen te ontdekken. Je geniet van de frisse berglucht en bent actief bezig tijdens je vakantie.
La Plagne E mountainbike

Tour de France: beter laat dan niet
Een jaar zonder Tour de France is een jaar niet geleefd zouden veel fiets fanaten wel zeggen. Veel grote sportevenementen zij helaas afgelast maar de Tour gaat, zoals het er nu uitziet, gereden worden. Welliswaar iets later in het jaar dan anders maar hij komt er! In het mediamagazine vind je een overzicht van alle bergetappes met de nieuwe data. Iets om je op te verheugen dus!
Tour de France 18 bergetappe

20 jaar Pic du Midi
In de Hautes-Pyrénées wordt het een feestelijke zomer nu de Pic du Midi exact twintig jaar open is voor het publiek. Dit wetenschappelijke observatorium is een onmisbare toeristische trekpleister geworden in de Pyreneeën en zal tal van nachtelijke activiteiten organiseren om zijn nieuwe decennium te vieren!
Super Tyro kabelbaan

De sanitaire maatregelen in de Franse bergen deze zomer
Gezien de uitzonderlijke situatie rond Covid-19 worden er ook in de Franse bergen enkele voorzorgsmaatregelen getroffen zodat je zoals vanouds kunt genieten van de frisse berglucht. Om de gezondheid en de veilighied van iedereen te waarborgen treft de Frans overheid een aantal maatregelen. Kijk op deze website voor een regelmatige update over deze maatregelen en informeer waar nodig bij de plaatstelijke instanties.
Franse bergen panorama
Ontdek andere nieuwtjes en de volledige zomerse actualiteit van de Franse berggebieden in het mediamagazine. De data van de verschillende evenement die in het document vermeld staan zijn uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen. Informeer bij de lokale VVV kantoren voor de meest actuele informatie.