Bourgogne-Franche-Comté ook voor fietsliefhebbers

Morvan27-3-18. Je kunt wel stellen dat Bourgogne-Franche-Comté rijk is aan gevarieerde natuurgebieden. De regio biedt volop gelegenheid voor een heerlijke vakantie in de natuur.

 

 

Het is een droombestemming voor de liefhebbers van heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en recreatie in de vrije natuur. De regio biedt fietstoeristen het beste op het gebied van fietsvoorzieningen : vrije fietspaden, fietsroutes en jaagpaden. De EuroVelo 6 doorkruist de regio van oost naar west over meer dan 600 km. De Tour de Bourgogne à Vélo® biedt een netwerk van meer dan 800 km aan fietsroutes en vrije fietspaden dat uniek is in Frankrijk. De gloednieuwe véloroute 50 (van Luxembourg naar Lyon) doorkruist de regio van noord naar zuid. De Montagnes du Jura en de Monts du Morvan verwelkomen de mountainbike liefhebbers die hun respectievelijke grote ‘oversteken’ komen maken (De Grande Traversée du Jura en de Grande Traversée du Morvan). De locatie van la Planche des Belles Filles belooft klimliefhebbers een fantastische beklimming.

BFC wijngaard fietsers
De streek biedt wandelliefhebbers enkele duizenden kilometers aan bewegwijzerde paden. Sommige wandelroutes zijn zeer gerenommeerd: De Grande Traversée du Jura, de Echappée Jurassienne, de Tour du Morvan via de grote meren, de Via Salina en de Tour du plateau des Mille Etangs om er maar een paar te noemen. Wandelaars die het wandelen graag van de spirituele kant benaderen komen aan hun trekken met de verschillende varianten van de route van Santiago de Compostela of met de Via Francigena.

Enkele nieuwigheden en tips voor 2018

 ‘La Saône à vélo’
In de Haute-Saône biedt fietsverhuur aan, alsmede fietsroutes in de vallei van de Petite Saône of langs de route van de V50.
+ punt: ‘Vélo Bienvenue’, een netwerk speciaal voor fietstoeristen.

 In de Yonne
In het noorden van de Bourgogne, zijn recent 20 bewegwijzerde wandelroutes uitgezet. U kunt hier een klein erfgoed ontdekken van klokkentorens en wasplaatsen.+ punt: de diversiteit aan routes + punt: de diversiteit aan routes
+ punt: de diversiteit aan routes www.joigny-tourisme.com 
Joigny
 Opening van de voie vertes fietspaden van de Bresse
Dit 60 km lange parcours, deels over vrije fietspaden en deels over gewone wegen, stelt u in staat om de bakermat van het Bresse gevogelte te ontdekken, maar ook de vallei van de Saône en de uitlopers van de Jura.
+ punt: een gastronomische route tussen de Bressekip en het visstoofpotje (= pôchouse, de plaatselijke bouillabaisse) www.bourgogne-du-sud.com  
Bresse chateau de Pierire de bresse
 Fietsen over de kleine wegen in de Morvan
Er zijn 19 nieuwe routes van 14 tot 50 kilometer speciaal voor fietsers gemarkeerd.De kleuren komen overeen met de moeilijkheidsgraad: van groen (makkelijk) tot zwart (moeilijk).
+ punt: gebruik maken van het dichte netwerk van kleine wegen van de Morvan met een ongekende charme.http://tourisme.parcdumorvan.org/
Morvan
 De MTB parcoursen van het Territoire de Belfort
De mountainbike routes van het Territoire de Belfort, in het noorden van de regio, zijn zeer populair. De landschappen zijn zeer gevarieerd : heuvelachtig of bergachtig,of soms iets eenvoudiger.
+ punt: bewegwijzerde routes voor alle mountainbike liefhebbers. www.belfort-tourisme.com
Belfort Lion de Belfort

 De verschijning van een nieuwe brochure over de EuroVélo6© ‘En passant par laBourgogne-Franche-Comté’
Een vereenvoudigde kaart, op zakformaat, met foto’s en praktische informatie in het Engels en het Duits om de streek met de fiets te doorkruisen, van Belfort naar Cosne-Cours-Sur-Loire.
+ punt : een gemakkelijk en bewegwijzerd parcours van 600 km om de regio van oost naar west te ontdekken. www.bourgognefranchecomte.com 
Dole EuroVelo6