Puy du Fou start 2018 met twee nieuwe attracties

Puy du fou 18 schip12-2-18. Het spektakel in het Franse themapark Puy du Fou wordt verder uitgebreid met de lancering van 2 nieuwe originele creaties tijdens een superlang seizoen 2018.

 

 

Puy du Fou blijft trouw aan zijn strategie van voortdurende vernieuwing en stelt twee originele spektakels voor, goed voor een investering van maar liefst 25 miljoen euro. "Le Mystère de La Pérouse" dompelt zijn bezoekers onder in de spannende zee-avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger. Ook tijdens de lunch in "Le Café de La Madelon" krijgt men een interactief cabaret spektakel voorgeschoteld in feestelijke belle-époquestijl. Vanaf dit jaar zal Puy du Fou open zijn tot 4 november, inclusief de herfstvakantie.

LE MYSTERE DE LA PÉROUSE
Deze nieuwe en originele creatie neemt de bezoekers mee op een reis rond de wereld, een reis die in 1785 onder leiding van Monsieur de la Pérouse in Frankrijk begon. De bezoekers, zeg maar ontdekkingsreizigers, stappen aan boord van "La Boussole" op de kade in de Franse havenstad Brest.
De toeschouwers - of moeten we ze scheepsmaatjes noemen? - kiezen het ruime sop en het schip begint te stampen. Na een bezoek aan de cabine van de kapitein, passeren ze langs de vertrekken van de wetenschappers, die uitpuilen van de grote ontdekkingen uit de planten- en dierenwereld van Kaap Hoorn tot het Paaseiland, van Alaska tot Vanikoro.
Maar dan begint het te stormen, de ijzige wind van Alaska blaast rond je oren, bakken zeewater stromen letterlijk de cabine binnen. Als toeschouwer moet je wel zeebenen hebben om je een weg te banen door deze zondvloed. Maar zal de reis niet fataal aflopen? Hoe lang nog voor de romp bezwijkt onder de schurende koralen? Wordt het schip naar de bodem gezogen en lijdt het, onvermijdelijk, schipbreuk?
Twintig minuten lang, op een oppervlakte van 2.650 m², wordt de spanning opgedreven, waarbij de belangrijkste momenten van de expeditie zich in 20 verschillende, levensechte werelden afspelen.

Puy du fou 18 schip

Om deze tragische, vier jaar durende, expeditie over alle wereldoceanen uit te beelden, heeft het artistiek team van Puy du fou een nooit eerder gezien decor uitgedacht. Op basis van de verhalen uit scheepsdagboeken die teruggaan tot koning Lodewijk XVI, heeft Puy du Fou een intens avontuur bedacht, om de bezoeker een weergaloze odyssee te laten beleven. Immense machines bezorgen de toeschouwers de illusie zich in volle zee te bevinden en een systeem voor 3D-videomapping en -projectie creëert een nieuwe en spectaculaire visuele sfeer. Dankzij visuele en geluidseffecten, speciaal gemaakt in Puy du Fou, en het acteerspel van de acteurs, worden de toeschouwers helemaal in dit verbazingwekkende spektakel opgenomen. 

LE CAFÉ DE LA MADELON
Het nieuwe restaurant "Le Café de la Madelon" heeft de gezellige sfeer van een typisch Parijs café uit de belle époque aan het begin van de 20ste eeuw.
Terwijl men geniet van een heel bijzonder menu, nemen de gasten deel aan de bruidsmaaltijd van Madelon. Maar niets gaat zoals gepland. Laat je verrassen door dit boeiende spektakel.

EEN SUPERLANG SEIZOEN 2018
Dit jaar is Puy du Fou voor het eerst open van 7 april tot 4 november 2018. Het seizoen wordt op die manier met 25 dagen verlengd. Zo kan men ook tijdens de herfstvakantie van de spektakels genieten.

Puy du Fou fontein 

Praktische informatie
Seizoen 2018: van 7 april tot 4 november 2018

Ticketprijzen, park only:
- Ticket volwassene: vanaf € 35, ticket kind: vanaf € 25

Prijzen voor een verblijf:
- Verblijf Park + Hotel vanaf € 59 per persoon

Informatie en reservering:
telefonisch op +33 820 09 10 10 (0,12 €/min vanaf een vaste lijn) of op www.puydufou.com

Over Puy du Fou
Het themapark de Puy du Fou bestaat sinds 1978 en lijkt in niets op andere themaparken. Het werd al tweemaal bekroond tot "beste park ter wereld": in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). Vandaag is Puy du Fou het op één na grootste themapark van Frankrijk, met meer dan 2.260.000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die hoofzakelijk bestaat uit een vereniging zonder winstoogmerk ("Association loi 1901") en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het spektakel van Cinéscénie met 4.000 vrijwilligers en beheert het Grand Parc (60 dag- en avondvoorstellingen, 4 themadorpen, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties zorgen ervoor dat het project kan blijven verderlopen en financieren de Puy du Fou Académie (een lagere school voor "kunst en studie") en de Académie Junior (een artistiek opleidingscentrum). Jaarlijks volgen daar meer dan 600 jongeren een opleiding voor kunst en toneeltechnieken. Met Puy du Fou International, gebruikt het park zijn knowhow om overal ter wereld projectdragers raad te geven bij het aanleggen van parken en het organiseren van voorstellingen, en dit alles naar het voorbeeld van de Puy du Fou. Sinds zijn oprichting is de Puy du Fou gestaag gegroeid en dit dankzij zijn artistieke durf en de onafgebroken investeringen.
Meer informatie vind je op: www.puydufou.com