Het Groene Frankrijk Vakantieboekje GRATIS duurzame reistips

10-1-24. Gratis te downloaden mini-magazine met tips voor een duurzame vakantie in Frankrijk.
Greenspin-Groene-vakantieboekje.jpg

Het mini-magazine neemt je mee op reis naar het Franse land en licht initiatieven uit op het gebied van duurzaamheid, regeneratie en natuur. Nederlanders willen graag duurzaam reizen, maar weten niet waar de informatie te vinden blijkt uit onderzoek. Daarom is er nu dit boekje bomvol praktische tips om de mooiste avonturen te beleven binnen de grenzen van de planeet.
Greenspin-Groene-vakantieboekje-24-Surfen_Bretagne.jpg

Eco chique logeeradresjes
Dat een duurzaam verblijf niet altijd basic hoeft te zijn blijkt uit verschillende adresjes in het mini magazine. Zo is er de ecolodge l’Ostalas geïnitieerd door twee Parijzenaars die met de natuur wilde leven, Gonne Girls Farm waar je een bijdrage levert aan de verbetering van het bodemleven en de ecolodge Norzh in het uiterste puntje van Bretagne.
Greenspin-Groene-vakantieboekje-24-Ecolodge_l-Ostalas.jpg

Treinen door Frankrijk
Het treinennetwerk in Frankrijk wordt steeds uitgebreid. De Alpen, Pyreneeën en Côte d’Azur zijn al per nachttrein te bereiken. Of zoef met 300 km/u voor weinig met de lowcost TGV OuiGo naar elke hoek in Frankrijk. Fietsen mogen in regionale Franse treinen gratis mee.

Activiteiten
Ga op zeewierwandeling in Bretagne, help de karetschildpad beschermen in Antibes Juan Les Pins, fiets van Nantes naar de Mont Saint Michel via onbekende plekken en rustige baaitjes, kies voor toerskiën zodat je geen gebruik hoeft te maken van de skiliften en doe dat samen met een natuurgids in de Franse Alpen of struin brocantes af op zoek naar pareltjes.
Greenspin-Groene-vakantieboekje-douanepaadjes_cote_d-azur.jpg

Het mini-magazine is hier te downloaden:
www.greenspin.nl/duurzaamfrankrijk.

Over de makers
Het Groene Frankrijk Vakantieboekje is een initiatief van greenspin.nl. Greenspin zet zich in voor de promotie van duurzaam reizen en regeneratieve landbouw.