Les Menuires al 60 jaar sneeuwzekere bestemming

18-12-23. Na flinke sneeuwval in november en december is het skiseizoen officieel geopend, zo ook in Les Menuires.
Menuires-Clocherdes-23-dorp.jpg

Het skioord, dat bekendstaat om zijn unieke architectuur en gezellige sfeer, blijft een favoriete bestemming voor wintersport liefhebbers van over de hele wereld én viert deze winter haar 60 jarige verjaardag.

Gelegen in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld, Les 3 Vallées, biedt het skioord toegang tot 600 km aan perfect onderhouden skipistes. Meer dan 85% van de pistes ligt op meer dan 1800 meter hoogte waardoor je altijd sneeuwzeker bent. Les Menuires wordt beschouwd als een model voor moderne architectuur toegepast op hoogbouw. De architectuur, die in het verleden bekritiseerd werd, is nu een paradepaardje en wordt geprezen om zijn functionaliteit en milieuvriendelijkheid.

Les Menuires, een diva uit de sixties
In de jaren 60 werd Les Menuires als onderdeel van het Plan Neige gecreëerd in een onbewoond gebied. Ondanks vroege kritiek groeide het skioord snel in de jaren 70 en 80, verbond het zich met Méribel en maakt het sindsdien deel uit van Les 3 Vallées. Architecturale kritiek en uitbreiding met nieuwe wijken zijn kenmerkend voor  de jaren 90, terwijl Les Menuires vanaf de jaren 2000 werd erkend als een model voor moderne berg architectuur. Nu, ter ere van het 60-jarig jubileum, viert het skioord zijn transformatie met diverse activiteiten en evenementen, waaronder rondleidingen en een kunstcreatie door Docteur Paper die het rijke erfgoed van Les Menuires belicht.
Menuires-Verdet-Vincent-piste.jpg

Ongeëvenaarde ervaringen en activiteiten
Les Menuires biedt een ongeëvenaarde mix van ski-ervaringen en activiteiten voor alle leeftijden, waaronder speciale pistes voor beginners en de avontuurlijke Ski Patrol Experience. Het betoverende La Masse-gebied, bereikbaar in 8 minuten met de nieuwste gondelbaan, staat bekend om zijn buitengewone sneeuwval. Het skioord organiseert ook het bruisende evenement Complètement à la Masse waarbij je zowel individueel als in een team de strijd met elkaar aan kunt gaan.

Met gegarandeerde sneeuw boven 1.800 m, speciale zones voor gezinnen en moderne berg architectuur biedt Les Menuires een unieke ski-ervaring. Toegang tot Les 3 Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld met meer dan 600 km aan skipistes, maakt het extra bijzonder. Wintersportliefhebbers worden uitgenodigd om het jubileum te vieren en te genieten van de sfeer, pistes en ervaringen zonder een accent.

Nieuw deze winter
Menuires-23-logo.jpgDit winterseizoen introduceert Les Menuires een spannende toevoeging aan het aanbod: het industriële toerisme. Als een primeur voor het skigebied, kunnen bezoekers nu een exclusief kijkje achter de schermen nemen in de machinekamer van de ultra moderne gondelbaan La Masse. Deze fascinerende ervaring biedt niet alleen inzicht in de geavanceerde technologie die zich verschuilt achter de skifaciliteiten, maar toont ook het vakmanschap en de toewijding die nodig zijn om een dergelijke infrastructuur te onderhouden.

Of je nu een fervent skiër bent die de hellingen trotseert of een avontuurlijke ontdekkingsreiziger die graag de geheimen van de bergwereld ontrafelt, het industriële toerisme in Les Menuires belooft een boeiende en leerzame ervaring. Deze toevoeging laat het voortdurend streven van Les Menuires naar innovatie en verbetering zien, waarbij veiligheid, plezier en een dieper begrip van de skifaciliteiten centraal staan. Les Menuires is geopend van 9 december 2023 t/m 19 april 2024.