Sheffield combinatie van groene natuur en bruisend stadsleven

6-5-22. Als een van de groenste bestemmingen in Europa, staat Sheffield niet voor niets bekend als The Outdoor City.
Sheffield-22-zonsopgang.jpg

Op korte afstand van Nederlandse bodem is de Engelse stad in Zuid-Yorkshire de ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg. Met een eeuwenoude geschiedenis als een van Engelands’ grootste industriële steden, huist de stad daarnaast een aantal iconische bezienswaardigheden. Haal de avonturier in jezelf naar boven tijdens wandelingen in het Peak District National Park, ontdek de hippe, diverse eetgelegenheden of ga op culturele ontdekkingstocht in het historische stadscentrum. Sheffield is de ideale bestemming voor liefhebbers van cultuur en natuur.

Ontdek de ongerepte natuur
Meer dan 250 parken, diverse buitensportactiviteiten en eindeloze wandelroutes. Voor iedereen die van de natuur houdt, is Sheffield een must visit. Leer in ongeveer 1.5-2 uur meer over de eeuwenoude geschiedenis van de stad terwijl je de Norfolk Heritage Trail bewandeld of bekijk de stad van boven tijdens de Suprise View route en geniet van weids uitzicht over het heuvelachtige landschap. Het beste van Sheffield in één tocht ontdekken? De bijna 25 kilometer lange Sheffield Round Walk brengt je van het bruisende stadscentrum naar de landelijke rand van de stad. Wie dit toch iets te uitdagend vindt, kan de route ook opsplitsen in vier secties met elk een eigen karakter. Elke sectie is ongeveer 5-6 kilometer en dus prima te combineren met andere activiteiten in en rondom de stad.
Sheffield-22-wandelen.jpg

Bezoek Peak District National Park
Tijdens een weekend weg naar Sheffield kan een bezoek aan Peak District National Park niet ontbreken. Als een van de meest bezochte nationale parken in het Verenigd Koninkrijk en tevens het oudste nationale park van Engeland, is het natuurschoon ideaal voor een dagtrip vanuit Sheffield. Met een directe bus of trein kom je aan bij het park. Onderweg ontdek je de vele watervallen, grijze bergrotsen en groene heuvels waar het park rijk aan is. Beginnende, maar ook ervaren wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. De korte gemakkelijke wandelingen wisselen zich af voor uitdagende wandelingen waar menig ervaren wandelaar zelfs moeite mee heeft. Beklim de Stanage Edge, de langste rotsformatie in het Verenigd Koninkrijk of wandel in 1-2 uur de Minninglow Walk die je naar de top van de prachtige Minninglow Hill brengt. Hoe je het gebied ook ontdekt, het uitgestrekte landschap zorgt vanaf elk punt gegarandeerd voor spectaculaire uitzichten.
Sheffield-22-Stanage-Edge.jpg

Op culinaire tocht door de stad
Sheffield biedt de perfecte combinatie van groene natuur en een bruisende stadsleven. De stad zit vol met urban eetgelegenheden waar je geen genoeg van kunt krijgen. Waaronder The Botanist, een hippe plek waar je kunt genieten van lokale biertjes tot sunday roasts. Of maak een stop bij Cafe #9 voor een welverdiende koffiepauze. Voor een uniek eetconcept breng je een bezoek aan Kommune. Hier worden diverse onafhankelijke keukens samengebracht op één plek. Een verse bakkerij in de ochtend, een pittige curry voor lunch en cocktails om de dag mee af te sluiten - op elk moment van de dag kun je hier terecht. In een buitenwijk van Sheffield ligt de wijk Sharrow Vale. In deze buurt vind je unieke, lokale winkels die je niet snel ergens anders tegen zult komen. De nieuwste aanwinst van de stad is The Cutlery Works. Deze grootste onafhankelijke foodhal van Noord Engeland brengt een nieuwe ervaring naar Sheffield. Een waar walhalla voor foodies!
Sheffield-22-Pub.jpg

Dompel jezelf onder in cultuur en geschiedenis
De geschiedenis van Sheffield gaat ver terug naar de 18e eeuw, waar de stad diende als een van Engelands’ grootste industriële steden. Dit zie je vandaag de dag terug in de historische gebouwen en fabrieken. Begin je wandeling in Kelham Island, het oudste industrieterrein van de stad, en wandel langs de gerenoveerde fabrieken en geplaveide straatjes. Vervolg je weg naar het in 1970 gebouwde theater The Crucible. Dit iconische gebouw is, buiten Londen, het grootste theatercomplex van Engeland. Wanneer de zon langzaam ondergaat sluit je de avond af bij The Leadmill voor de beste live muziek.
Sheffield-22-Kelham-Island.jpg

Support het Nederlands nationaal vrouwenvoetbalelftal
Wist je dat Sheffield een van de negen gekozen steden is om het UEFA Women’s EURO 2022 te verzorgen? Het grootste vrouwelijke Europese voetbalevenement nodigt vier teams uit in Sheffield, waaronder onze eigen Oranje leeuwinnen! Op zaterdag 9 juli kun je het team in actie zien tijdens een wedstrijd tegen Zweden in de Bramall Lane. Daarnaast zijn er op 13 juli en zondag 17 juli wedstrijden, en op 26 juli vindt de halve finale van deze poule plaats. Bezoekers kunnen een warm welkom en spannende wedstrijden verwachten. Het supporten van het Nederlands vrouwenteam op 9 juli kan natuurlijk niet gepaard zonder een bezoek aan de bruisende stad. De ideale combinatie voor een weekendje weg!