Dresden Elbland kijkt vooruit naar een romantische winter en 2024

19-9-23. 2024 wordt spannend romantisch in Dresden en het Dresden Elbland! Laat je inspireren door talrijke evenementen en hoogtepunten, die je kunt beleven onder het motto “Ervaar de echte plekjes van romantiek!”
Dresden-Elbland-23-Elbecarnaval.jpg

Pure kerstromantiek in Dresden Elbland
De 589e Dresden Striezelmarkt wordt op 29 november geopend. Alleen al in Dresden zijn er elf kerstmarkten, en nog veel meer in de regio, bijvoorbeeld op de marktpleinen in Meißen of Pirna. De kerstmarkten vinden tot begin januari ook plaats op de Neumarkt in Dresden, Augustusmarkt en in de Stallhof.

De ambassadeur van het genieten van de kerstbestemming is de Original Dresden Christmas Stollen. Hoeveel liefde en ervaring er in elke individuele stollen zit, blijkt uit de stollenbakkers show workshop op de Striezelmarkt, waar op 9 december 2023 het beroemde Dresden Stollenfestival plaatsvindt. Daarnaast kunnen bij geselecteerde bakkerijen stollenbakcursussen worden geboekt. , zoals het Dresdner Backhaus en de Wippler bakkerij in Pillnitz.

Een algemeen overzicht van het kerst- en winterseizoen in Dresden Elbland vindt u op www.dresden-christmas.info.
Dresden-Elbland-23-Striezelmarkt.jpg

Ervaar de echte plekjes van romantiek!
Samen met Saksisch Zwitserland, Hamburg, Berlijn en Greifswald vieren we de 250ste verjaardag van de belangrijkste kunstenaar van de vroege Duitse romantiek, Caspar David Friedrich. De romantische vallei langs de Elbe tussen het kloosterpark Altzella, Meissen via Dresden naar Sächsische Schweiz biedt uw gasten de onvergelijkbare mogelijkheid om in de voetsporen van deze romanticus te treden. Laat je inspireren door de volgende Komoot-route, die alle authentieke stations bevat:

https://www.komoot.de/collection/2049716/-auf-den-spuren-von-caspar-david-friedrich-slow-travel-durch-dresden-elbland

Er zijn ook talloze kunstenaars, schrijvers en muzikanten uit deze tijd die nauw verbonden zijn met Dresden over deze uitzonderlijke kunstenaar: Gerhard von Kügelgen, Ludwig Richter, Clara en Robert Schumann, Richard Wagner, Carl Maria von Weber, enz. U kunt meer informatie krijgen hierover in het Kügelgenhaus – Museum van de Dresdense Romantiek.

SKD start de voorverkoop van kaartjes voor de grote jubileumtentoonstelling in 2024
De Staatliche Kunstsammlungen Dresden (SKD) wijdt een tentoonstelling aan de romantische schilder "Caspar David Friedrich. Waar het allemaal begon" op twee locaties, in het Albertinum (24.08.2024 - 05.01.2025) en in het Kupferstich-Kabinett (24.08. - 17.11.2024).
Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende ticketopties. Tickets voor het Albertinum zijn te boeken met een tijdslot of als flexticket in de SKD webshop. Voor de tentoonstelling in het Kupferstich-Kabinett is geen tijdslotticket nodig.
Dresden-Elbland-23-Casoar_Friedrich.jpg

Culturele hoogstandjes in het laagseizoen
Het winterseizoen buiten het seizoen biedt een bijzondere gelegenheid om in alle rust te genieten van de prachtige en unieke culturele schatten van Dresden.

De Gemäldegalerie Alte Meister, een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld, heeft een grote collectie Italiaanse werken die verband houden met Venetië. Canaletto's uitzicht op de lagunestad is hier vertegenwoordigd, evenals de grote olieverfschilderijen van zijn neef Bellotto, die het decor vormden voor het barokke Dresden. Een speciale tentoonstelling is gewijd aan het thema "Tijdloze schoonheid. Een geschiedenis van het stilleven".

In januari en februari herdenkt de Dresden Staatsoperette de Venetiaanse rokkenjager wiens familie in Dresden woonde en die zelf twee operateksten heeft bijgedragen aan het Dresden Carnaval met de revue "Casanova".

Het 3e "Elbvenezianischer Carneval (Venetiaans Carnaval aan de Elbe)" op 9 en 10 februari herinnert aan de eeuwenoude banden tussen de twee kunststeden en de bijna 350 jaar oude traditie van het Venetiaanse Carnaval in de Saksische Residentie. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een elegante historisering van zien en gezien worden. (Foto helemaal boven)

Op 24 februari 2024 nodigt het traditionele “Semperopernball” u uit voor een exclusieve ervaring in het prachtige operagebouw ontworpen door architect Gottfried Semper. De festiviteiten vinden ook plaats op de Theaterplatz direct voor de Semperoper.

Ook shows in de Semperoper en concerten van bijvoorbeeld de Dresden Philharmonie en in de Dresden Frauenkirche staan garant voor muzikaal hoogstandje.

De talrijke aanbiedingen in het laagseizoen worden aangevuld met bijzonder gunstige hotelaanbiedingen. Sommige bieden naast sauna's ook verwarmde binnenzwembaden, zoals het gerenommeerde Hotel Taschenbergpalais Kempinski, dat na een volledige renovatie weer opengaat.