Duitsland hult zich in romantische herfstkleuren

24-10-22. Herfst in #DuitslandDichtbij. Tijd om te genieten van prachtige kleuren tijdens wandelingen in de voortdurend afwisselende natuur.
Duitsland-Bisingen-kasteel-Hohenzollern.jpg

Of het nu om zeldzame Turopolje-varkens gaat, de onvergetelijk romantische klanken van Felix Mendelssohn, de diepe smaak van de silvanerdruif, selfies nemen bij de Tijger & de Schildpad of klimmen langs een nieuwe via ferrata in de Eifel: de herfst lonkt in #DuitslandDichtbij en de winterslaap kunnen we wel vergeten.

Wijnwandelingen: vijf trajecten voor fijnproevers
Grauburgunder (pinot gris), riesling of silvaner: Duitsland is een wijnland. Combineer dus wandelingen in het heuvelachtige landschap met het drinken van heerlijke wijn: onder de button hieronder vind je vijf ideeën voor wijnwandelingen. De routes variëren van #DuitslandDichtbij in Rheinhessen met een wijngaard uit 742 via de oudste wijnroute in de Palts (langs en door 130 wijndorpen) tot Baden, een regio met zeer diverse druivensoorten. 
Ontdek de vijf wijnwandelingen https://bit.ly/3z4uPLv
Immenstaad_im_Weinbaugebiet_am_Bodensee.jpg
Mendelssohn Festival Leipzig: 31 oktober t/m 6 november
De herinnering aan componist Felix Mendelssohn-Bartholdy wordt in Leipzig levend gehouden, vooral rond zijn overlijdensdag, op 4 november. De man die voor de eerste Bach-revival zorgde en wiens eigen werk in het teken van de romantiek stond, staat centraal tijdens het Mendelssohn-festival, dat 175 jaar na zijn dood plaatsvindt. Vanaf 31 oktobe worden veel concerten gegeven, ook met sterviolist Gidon Kremer. 
Meer over Leipzig https://bit.ly/3DuYi3T
Leipzig_Oper.jpg
12 plaatsen voor onvergetelijke selfies
In Duitsland heb je talloze plekken, die perfect zijn voor mooie foto’s. Van bekende plaatsen zoals de Tiger & Turtle in Duisburg (Tijger & Schildpad, een sculptuur in de vorm van een achtbaan) en de Rakotzbrug in Saksen tot insidertips. Germany Travel selecteerde 12 plaatsen voor onvergetelijke unieke selfies. 
Ontdek twaalf onvergetelijke plaatsen https://bit.ly/3CTvtwp
Gablenz_Paddeln_an_der_Rakotzbr_cke_im_Kromlauer_Park.jpg
BurgenKlettersteig Manderscheid voor adrenalinejunkies
Met de opening van de nieuwe via ferrata (klimroute) aan de rand van het burchtenstadje Manderscheid in de Eifel, is er nu vlak bij Nederland (vier uur rijden) een uitstekende mogelijkheid om te klimmen. De Klettersteig biedt alles voor een uitdagend klimavontuur: het prachtige landschap met het idyllische riviertje de Lieser, een pittoresk stadje met twee fotogenieke burchten en bovenal steile rotswanden die zich uitstekend lenen voor een spannend klimavontuur. 
Meer over de via ferrata https://bit.ly/3Syml6g
Eifel_klettersteig_manderscheid.jpg
Is het een dierentuin of een boerderij?
Het landschapsdierenpark Arche Warder ligt in het hart van Sleeswijk-Holstein en biedt een interessant alternatief voor de dierentuin. Geen leeuwen, maar zeldzame huisdieren- en veerassen, zoals de grote Poitou-ezel, het zwartgevlekte Turopolje-varken en de Telemark-koe uit Noorwegen. Dieren die gewend zijn aan close contact met mensen. Arche Warder zet zich in voor agrobiodiversiteit. In een nederzetting uit het stenen tijdperk kun je bovendien de levenswijze van de eerste boeren leren kennen. 
Meer duurzame ontdekkingen https://bit.ly/3VPwqhO
Schleswig_Holstein_Holsteinische_Schweiz_Schafe_auf_der_Weide.jpg
Van streetfood naar femmes culinaires
Midden in Berlijn wordt aan de Potsdamer Platz een enorme voedselhal gebouwd: Manifesto Market. Vanaf november kunnen 22 restaurants, een sterrenchef en 2 bars 80.000 gasten per maand bedienen. De oppervlakte bedraagt 4.000 vierkante meter, de helft van de Rotterdamse Markthal. Bezoekers kunnen centraal bestellen en zo de hele wereldkeuken ontdekken. De Tsjechische eigenaren voegen een paar alleen door vrouwen bemensde restaurants toe. 
Ontdek culinair Duitsland https://bit.ly/3gqb36t
Berlin_Restaurant_Weyers_am_Ludwigkirchplatz.jpg