Duurzame vakantie in Duitsland - #FeelGood

Berlijn Brandenburger Tor am Pariser Platz30-10-21. Vooral voor het toerisme zullen duurzame ontwikkelingen na corona belangrijker zijn dan ooit. Duitsland is wat dit betreft al op de goede weg.

 


Dit wordt bevestigd door de SDG-index die zojuist is gepubliceerd in het Sustainable Development Report 2020. In deze index staat Duitsland op de 5e plaats in een vergelijking van 166 landen. In Duitsland krijgt duurzaam toerisme op bijna alle niveaus aandacht en veel Duitse partners bieden hun bezoekers buitengewone, duurzame reiservaringen.
FeelGood kano

Klik hier voor meer informatie over de coronamaatregelen en het actuele reisadvies.

Verantwoord genieten
De vereniging Ethos in Beieren bestaat uit dertien jonge wijnboeren uit Franken. Zij beschouwen zichzelf als 'jonge wijnproducenten met nieuwe, verfrissende ideeën'. Hun wijngaarden zijn niet alleen een wingewest, maar ook een ecosysteem waarvan ze de biodiversiteit willen behouden.
Genieten met een gerust geweten!
Frankenwinheim bakkerij Schmitt brood en wijnproeverij
Circular Economic Tour
De circulaire economietour door Berlijn voert langs de ‘groene’ plekken waar de creatieve scene in de hoofdstad zich met duurzame economie bezighoudt: mensen die veranderingen in gang zetten en helpen ons meer te richten op een duurzamer toekomst – geen verspilling en minder overproductie.
Ontdek de groene stad!
Berlijn Brandenburger Tor am Pariser Platz
10 tips voor een duurzame vakantie
Bescherm en geniet van de omgeving waar je doorheen reist: hier vind je tien eenvoudige tips voor een ontspannen vakantie in Duitsland die hulpbronnen uitspaart. Handige info en genoeg ideeën voor een artikel!
Klik hier voor de tips

Volg de bijenroute!
Veel musea en informatiecentra in Duitsland laten bezoekers kennismaken met het milieu. Ook de Bijenroute in Mecklenburg-Voorpommeren geeft informatie over bijen en over duurzaam toerisme en biodiversiteit. Tijdens de bijentours ontdekken reizigers waarom en wat ze zelf kunnen doen om biodiversiteit te behouden.
Ontdek en leer onderweg!
Konstanz Honigbienen im Bienenstock
Tiny Houses
Tiny houses zijn er in Nederland vooral om de woningnood aan te pakken. Maar het minidorp van tiny houses in Nedersaksen maakt van vakantie een duurzame natuurbelevenis. The Green Tiny Village brengt mens en natuur in harmonie en laat zien dat minder meer is, aldus oprichter Jan Sadowsky. De Green Tiny Houses liggen direct aan de Waddenzee (UNESCO-Werelderfgoed) en hebben een oppervlakte van 22 m². Het Green Tiny Village vormt een goed startpunt voor fietstochten en wandelingen op het wad.
Nog meer duurzame accommodaties
Green Tiny House Nedersaksen
Comfortabel naar Duitsland
Reizen met de trein is ontspannend en goed voor het klimaat! Want in Duitsland rijden alle langeafstandstreinen van Deutsche Bahn voor 100% op groene stroom. Vanaf diverse Nederlandse stations reis je rechtstreeks naar de leukste Duitse steden!
Reserveer nu alvast een zitplaats!

ICE Bahnhof