Ruhrgebied een aantrekkelijke regio vol belevenissen

Ruhrgebied Essen Zolverein Doppelbock5-7-21. Op een steenworp afstand van de Nederlandse grens, in het Ruhrgebied, valt ontzettend veel te ontdekken. Dat is mooi, want we hebben heel wat in te halen. Maak gebruik van de RUHR.TOPCARD.

 

 

Gezinnen en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken met het rijke industriële en culturele erfgoed van dit gebied en de vele attracties in maar liefst elf steden en vier regio’s. En, misschien een verrassing: het Ruhrgebied is er ook voor natuurliefhebbers.

Cultuur en natuur tussen staal en steen
Op een trip naar het Ruhrgebied mag een bezoek aan het Unesco-werelderfgoed Zeche Zollverein in Essen zeker niet ontbreken. Dit was ooit de grootste steenkolenmijn ter wereld, maar nu veroveren cultuur én natuur het voormalige industriële complex terug: je vindt er bijvoorbeeld het Ruhrmuseum en het Red Dot Design Museum, maar ook een uniek landschap met een veelzijdige plantenwereld. Of neem nu het landschapspark Duisburg-Noord. Oorspronkelijk een ijzersmelterij, nu een van de belangrijkste industriële monumenten van Europa. Met een adembenemend uitzicht vanuit hoogoven 5 - of vanuit het spannende klimparcours hoog boven het park.
Ruhrgebied Essen Zolverein Doppelbock
Ruhrgebied Red Dot Design Museum

Ontspannen voor het hele gezin
Leuke en leerzame uitjes voor het hele gezin zijn verder bijvoorbeeld het Zeiss Planetarium in Bochum, het Neanderthalmuseum zo’n 20 km ten oosten van Düsseldorf en het voetbalmuseum in Dortmund. En ook de dierentuin van Duisburg, Movie Park Germany in Bottrop, het LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE in Oberhausen zullen hoge ogen gooien bij de kinderen.
Ruhrgebied Zeiss Planetarium Bochum
Ruhrgebied Deutsches Fussballmuseum
Ruhrgebied Movie Park Germany
Ruhrgebied Legoland

Meer dan 140 uitjes met één kaart
Ruhrgebied TopCardDe RUHR.TOPCARD maakt het ontdekken van het Ruhrgebied extra leuk, relaxed en voordelig. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 90 attracties en nog eens 50 bezienswaardigheden voor de halve prijs. Ook leuk: er zijn een aantal attracties in Nederland bij aangesloten, zoals Apenheul, GaiaZOO, Wildlands en Thermen Bussloo. Vanaf 5 juli is deze kaart tijdelijk extra voordelig: slechts 36 euro voor meer dan 140 uitjes. Dus kies je voor een vakantie, een weekendje weg of voor meerdere losse uitjes in het Ruhrgebied: je kunt nog tot het eind van het jaar gebruik maken van deze voordelige kaart.
Ruhrgebied Apenheul
Ruhrgebied Thermen Bussloo

Alle informatie over de kaart en de excursiemogelijkheden is te vinden op www.ruhrtopcard.de/nl