Rheinhessen ontdekken langs 3 prachtige fietsroutes

Rheinhessen Rheinradweg Nierstein Roter Hang5-3-21. Hou je van mooie vergezichten, wijngaarden, rivierenlandschap en idyllische dorpjes? Ga dan eens fietsen in Rheinhessen. Dit land van duizend heuvels aan de Rijn heeft veel te bieden.

 

 

Neem bijvoorbeeld de 90 km lange Rheinradweg van Worms, via Mainz naar Bingen. Dit is een tweedaagse fietstocht die vrij vlak is en die je op een gewone fiets goed kunt volbrengen.
Rheihessen Rheinradweg Roter Hang Nierstein

Je kunt natuurlijk ook je e-bike meenemen of er ter plekke een huren. Onderweg vind je volop oplaadpunten, dus dat is handig. Naast de Rheinradweg zijn er nog twee fietsroutes die zeer de moeite waard zijn: de Fruitroute en de QuerRhein-Radtour.

Fruitroute
De Fruitroute door het fruitteeltgebied tussen Bingen en Ingelsheim biedt mooie uitzichten op de heuvels van Rheinhessen en de Taunus. In de zomer is hier volop vers fruit verkrijgbaar. Wijnliefhebbers bezoeken snel nog even de moderne vinotheek Ingelheimers Winzerkeller voor een proeverij.
Rheinhessen Rheinradweg Rheinpromenade Eich

QuerRhein-Radtour
De QuerRhein-Radtour verbindt Rheingau en Rheinhessen met elkaar. Het is bijzonder om te zien hoeveel deze twee wijngebieden van elkaar verschillen. Je komt in wijndorpjes als Ockenheim en Bingen en langs de fraaie Rochuskapel (Unesco Werelderfgoed). Met een paar omweggetjes fiets je langs de Nahe of zuidwaarts naar het lieflijke Zellertal.
Rheinhessen Rheinradweg Restaurant Bootshaus Mainz

Overnachten doe je bij een van de vele charmante hotels van de streek of op een wijnboerderij. Hier geniet je iedere ochtend van een heerlijk ontbijt vol specialiteiten uit de regio. Je stapt dan weer vol nieuwe energie op de fiets om de prachtige omgeving te verkennen. De Rheinradweg is onderdeel van de Europese langeafstandfietsroute en perfect bewegwijzerd. Uitgebreide informatie en aantrekkelijke aanbiedingen vind je op www.rheinhessen.de/nl.

Drieënhalf uur met de auto
Met de auto ben je zo in Rheinhessen, het ligt op gemiddeld drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In dit grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van 2000 jaar vormen de belangrijkste elementen van hoofdstad Mainz van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels.
Rheinhessen Rheinradweg Dom Mainz

Over Rheinhessen
Rheinhessen is vanwege de bijzondere geografische ligging de warmste regio van Duitsland met veel zomerse dagen en relatief weinig neerslag. Ideale omstandigheden voor wijnbouw in de driehoek Bingen, Mainz, Worms. Reeds eeuwenlang staat het landschap en leven in Rheinhessen in het teken van wijn. In de wijnwinkels van de lokale wijnhuizen kun je naar hartenlust de Riesling-, Silvaner- en Bourgondische wijnen proeven.
Rheinhessen Rheinradweg Nierstein Roter Hang

Informatie
Ga voor informatie en boekingen naar www.rheinhessen.de/nl.
Contact: Rheinhessen-Touristik, 06136 / 92398-0, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie websites:
https://www.rheinhessen.de/nl 
www.rheinhessen.de/radfahren 
https://www.rheinhessen.de/rheinradweg-rheinhessen 
https://www.rheinhessen.de/tourentipps-1/obstroute-westschleife 
https://www.rheinhessen.de/tourentipps-1/querrheinrad-tour