Geschiedenis, natuur en gezelligheid in het Lahntal

Limburg an der Lahn Dom16-4-18. Trotse sloten en burchten, imposante kerken, kloosters en kathedralen geven blijk van de eeuwenoude geschiedenis van het Lahntal. Plus een fraai natuurschoon.

 

 

Gezellige oude binnensteden met smalle straatjes en schilderachtige vakwerkhuizen getuigen van de bedrijvigheid uit lang vervlogen tijden. Het idyllische Lahntal met zijn rustige stadjes en bosrijke bergen heeft nog steeds een geheel eigen aantrekkingskracht. Wie er de tijd voor neemt, kan hem hier nog beleven, de verstilde droom van de natuur.
Lahntal Schloss Braunfels
Bad Laasphe
Bad Laasphe is de poort naar het Wittgensteiner Bergland, een van de bosrijkste regio's van Duitsland. In dit gebied waar de rivieren de Lahn, Sieg en Eder hun oorsprong hebben, komen de Rothaarsteig en de Lahnwanderweg bijeen. Het afwisselende landschap biedt met een ontspannend middelgebergteklimaat de ideale voorwaarden voor een relaxte vakantie. Ervaar de gezonde stilte, ver van hectiek, files en massatoerisme. Laat u verrassen door de historische oude binnenstad met zijn vakwerkhuizen en de beide unieke musea, het Paddenstoelenmuseum en het Radiomuseum.

Bad Endbach
Het Kneipp-kuuroord ligt midden in het mooie natuurpark Lahn-Dill-Bergland en staat bekend als wandelparadijs. De Kneipp-faciliteiten, zoals het kuurpark met kruidentuin, waterloop- en armbaden en het blotevoetenpad, zijn leuk om uit te proberen en zorgen voor optimale ontspanning. Dankzij jarenlange ervaring kunnen, o.a. met behulp van de werkwijze van Kneipp, aandoeningen aan de wervelkolom of gewrichten en reumatische klachten worden behandeld. De Lahn-Dill-Bergland-thermen bieden een perfecte mogelijkheid om te ontsnappen aan de sleur van alledag en op en top te relaxen.

Marburg en Marburger Land
Marburg is een oude, maar toch moderne, bruisende, internationaal ingestelde stad met flair. De meer dan 485 jaar oude universiteit drukt hier zijn stempel op het leven, en de Elisabethkerk, het landgravenslot en de schilderachtige oude binnenstad domineren het stadsbeeld. Het Marburger Land met de landschapsregio Burgwald onderscheidt zich door het grootste aaneengesloten bosgebied van Hessen, het bijna bosloze Amöneburger Becken, mooie boerendorpen, levendige provinciestadjes en de rivier de Lahn, die alles op harmonieuze wijze met elkaar verbindt.

Gießen
De universiteitsstad Gießen biedt unieke wetenschapsmusea, zoals het Mathematikum en het originele laboratorium van Justus Liebig. Midden in de levendige binnenstad ligt de in 1609 aangelegde botanische tuin. Een culturele attractie is het bezienswaardige stadstheater. In 2014 wordt in Gießen van 26 april tot 5 oktober de 5e Hessische Landesgartenschau gehouden.

Wetzlar
Bezoekers zijn altijd weer onder de indruk van de schilderachtige oude binnenstad met zijn unieke dom. In het Lottehaus wordt de bezoeker herinnerd aan het feit dat Goethe hier regelmatig te gast was en wordt aandacht besteed aan zijn bekendste roman 'Die Leiden des jungen Werthers'. Visuele fenomenen kunt u beleven op het 'Optikparcours' en in het 'Viseum'.

Weilburg
Dit was ooit de thuisbasis van koningen en graven. Het slot en de bijbehorende gebouwen bepalen het stadsbeeld, doordat ze zich op een hoge rots bevinden die omringd wordt door de Lahn. De slottuin is samen met het marktplein het culturele en maatschappelijke middelpunt. Bezienswaardigheden volop! Trek eropuit en ga de natuur in, te voet, op de fiets of met een kano op de Lahn. En neem ook eens een kijkje onder de grond: in de enige calcietkristalgrot van Duitsland ontdekt u een wonderbaarlijke wereld onder de grond.
Lahn kano
Limburg
In de nog vrijwel volledig intacte oude binnenstad staan enkele van de oudste vakwerkhuizen van Duitsland. De laatromaanse dom met 7 torens, die uit de 13e eeuw stamt, troont op een steile rots boven de Lahn. Hij is vanaf grote afstand zichtbaar en daardoor een echt herkenningsteken van de stad.
Limburg an der Lahn Dom
Lahn-Taunus
De Lahn is een van de mooiste aftakkingen van de Rijn en degenen die deze rivier beter willen leren kennen, zullen enthousiast zijn over de lichtheid en levenslust die hij uitstraalt. Ver van de drukte van alledag vindt u hier nog streken waarin u ontspannen uren in harmonie met de natuur kunt beleven. Hier kunt u zich laven aan een landschap dat in de loop van duizenden jaren harmonisch is ontstaan. Prachtige steden zoals Diez, Nassau, Bad Ems en Lahnstein en rustige dorpen hebben hun geheel eigen charme. Kano's en jachten voeren u naar stille wateren, waarin vriendelijke golven ontstaan wanneer u erover vaart. Wandelaars en fietsers volgen de rivier door lichte bossen, schaduwrijke beekdalen en zonovergoten wijngaarden.