6 feestelijke redenen voor een vakantie naar Curaçao

Curacao carnaval14-12-19. Tropisch klimaat, gezellige sfeer, azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Allemaal goede redenen om jouw volgende vakantie naar Curaçao te plannen. En er is meer! 6 leuke tips.

 

Mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn, laat je dan inspireren door deze feestelijke evenementen die in 2020 plaats zullen vinden op het bruisende Caribische eiland.

1. Tabula Rasa
Knal het jaar in met dance festival Tabula Rasa, dat op 3 januari wordt georganiseerd. Het magische festivalterrein bevindt zich in de Fuik vallei, naast het Santa Barbara Beach resort. Dans van 19.00 uur tot 03.00 op de beats van headliners Sunnery James & Ryan Marciano of Lucas & Steve, en duik daarna in het nabijgelegen resort je bed in. De volgende dag kun je heerlijk uitslapen aan het privéstrand of genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Kaarten voor het festival zijn nog verkrijgbaar en kosten ongeveer 83 euro. Bekijk de beschikbaarheid van het hotel op de site.
Curacao Tabula Rasa 

2. Curaçao Baseball Week
Honkbal is veruit de meest populaire sport op Curaçao. The Baseball Week wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd om kinderen dichter bij hun sporthelden te brengen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement dat zich over het hele eiland verspreid. Er zijn meet & greets, clinics, feesten en een celebrity golf toernooi op de Old Quarry golfbaan. Neem het op tegen professionele honkbalspelers en draag bij aan goede doelen die de ontwikkeling van honkbal op het eiland ondersteunen.

3. Fuikdag
Iedere eerste zondag van het nieuwe jaar wordt op Curaçao Fuikdag gevierd. Het is het grootste ongeorganiseerde bootfeest in het Caribisch gebied en het wordt er elk jaar drukker en gezelliger. Komend jaar valt Fuikdag op 5 januari. Lang van te voren worden bootjes gehuurd en plekken gereserveerd. Geen boot geregeld? Sluit dan aan op je mooiste opblaas-flamingo of versierd vlot. Dit drijvende feestje is uitgegroeid tot een populaire party en steeds meer grote artiesten dragen hun muzikale steentje bij. Zo zijn tijdens eerdere edities DJ Chuckie, AfroJack en Martin Garrix gespot.
Curacao Marjo waterfeest

4. Tumba Festival
In aanloop naar de carnavalsperiode vindt het Tumba festival plaats. Curaçaose artiesten strijden in een lokale versie van het songfestival om de titel Tumba King of Queen. Het lied van de winnende artiest wordt het officiële carnavalslied van dat jaar en zal overal te horen zijn. Van maandag tot en met woensdag vinden de voorrondes plaats, en op vrijdag 31 januari is de grote finale. 

5. Carnaval
Houd je van een feestje? Een lang, luid en kleurrijk feestje? Curaçao kent een van meest uitbundige en langst durende carnavalsspektakels van het Caribisch gebied. Overal worden vrolijke optochten georganiseerd met prachtige praalwagens, schitterende kostuums en bijzondere personages. Tijdens een schoonheidswedstrijd worden de koning en koningin van het carnaval gekozen. De grootste optocht is de 'Gran Marcha' die op 23 februari door Willemstad trekt. Niet te missen! 
Curacao carnaval

6. Koningsdag
Het wisselvallige weer tijdens Koningsdag in Nederland beu? Boek een ticket naar Curaçao want ook daar wordt door iedereen fanatiek gekoekhapt, gefeest en gehandeld in tweedehands spulletjes. De straten kleuren tijdens Koningsdag rood, wit, blauw en oranje. De vrijmarkt loopt van Pietermaai tot Punda en er is een speciale markt waar kinderen hun spulletjes kunnen (ver)kopen. Natuurlijk starten de festiviteiten in het uitgaansgebied al de avond daarvoor, tijdens Koningsnacht, maar ook op Koningsdag zelf kun je tot laat feesten op de muziek van live bands en DJ's op straat.

Over Santa Barbara Beach & Golf Resort
Curacao SBR logoMet prachtige uitzichten op zee en een uitgestrekt wit privéstrand ligt Santa Barbara Beach & Golf Resort op een idyllische plek aan de Spaanse Water-baai, op 11 kilometer van de Curaçaose hoofdstad Willemstad. Het resort biedt naast 350 luxe suites en gastenkamers ook een spa, 24-uur fitnesscentrum, 3 zwembaden, 4 restaurants en een duik- en watersportschool. Golfers kunnen hun hart ophalen op de Old Quarry golfbaan die in 2019 werd herkozen als beste golfbaan van het Caribisch gebied, door USA Today 10Best. Deze bestaat uit 18 holes die werden ontworpen door de beroemde golfbaan-designer Pete Dye. Santa Barbara Beach & Golf resort is een bestemming op zich, van alle gemakken voorzien en met een scala aan activiteiten op het terrein of om de hoek. Met de dagelijkse shuttle kunnen gasten gemakkelijk een trip naar Willemstad maken.
Curacao Old Quarry resort Blue Sky