Vennbahn krijgt weer 4 sterren tijdens internationale beurs

1-4-23. Op de internationale ITB-toerismebeurs in Berlijn werd de Vennbahn door de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad Club) opnieuw bekroond met 4 sterren als kwaliteitsfietsroute.
Vennbahn-am-gruenen-kloster-rails.jpg

In het kader van de jaarlijkse en langverwachte fietsreisanalyse van de ADFC kwamen talrijke vakbezoekers naar de City Cube van de Berlijnse beurs om zich te informeren over actuele trends en cijfers in de branche. Een van de hoogtepunten van het evenement, naast de ranglijst van de populairste fietsroutes, was de uitreiking van de certificaten voor bijzonder hoogwaardige langeafstandsfietsroutes en fietsreisregio's, die werd uitgereikt door de plaatsvervangende bondsvoorzitter van de ADFC, de heer Christian Tänzler. Met deze hernieuwde onderscheiding voor de Vennbahn, die dit jaar overigens het 10-jarig bestaan viert, bevestigt de ADFC opnieuw de bijzonder hoge kwaliteit van de fietsroute, die topscores behaalde in de categorieën oppervlak, veiligheid en bewegwijzering. De geoptimaliseerde route in het zuidelijke deel tussen Auel en Burg-Reuland met de opvallende nieuwe brug over de Our heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de grote populariteit van de Vennbahn.
Vennbahn-weywertz-stop.jpg

De ADFC ziet echter nog een kleine verbetering van de rijbaanbreedte. De vastgestelde kleine tekortkomingen zullen de komende 3 jaar door het grensoverschrijdende coördinatiebureau van de Vennbahn in samenwerking met de verantwoordelijke trajectbeheerder aangepakt worden. Dan loopt ook de huidige certificeringsperiode af. Het coördinatiebureau, dat verbonden is met het Toeristisch Agentschap Oost-België, zet zich in het kader van de certificatie actief in voor kwaliteitsbeheer en is het centrale aanspreekpunt voor alle aspecten betreffende het label Vennbahn. Partners uit Duitsland, België en Luxemburg bevorderen samen de verdere ontwikkeling van dit toeristisch product.
Vennbahn-faymonville.jpg

Info:
Vennbahn Coördinatiebureau
c/o Toeristisch Agentschap Oost-België
Hauptstraße 54
4780 Sankt Vith
Tel.: 0032(0)80/282099
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.vennbahn.eu
Vennbahn-lengeler-patat.jpg