Belgische Oostkantons openen drie skipistes

Belgi Oostkantons ski dame23-2-18. Skiën in België is dit weekend mogelijk, maar met beperking. Vanwege de lage sneeuwhoogte zijn er kort voor het begin van het weekend (vrijdagmorgen) 3 skipistes geopend in de Oostkantons.

  

Skiën is dit weekend mogelijk in de wintersportcentra in Losheimergraben en Herzebösch / Elsenborn. De skicentrum van Worriken / Bütgenbach blijft op vrijdag geopend, maar sluit vanaf dit weekend. Alle andere skipistes in de Hoge Venen en in de hellingen van de Belgische Eifel zijn momenteel tot nader order gesloten. "We willen onze skiverhuur in het weekend aanbieden, maar op dit moment zijn de loipes bevroren en volgens ons te gevaarlijk om te gebruiken," zei Alexandre Fechir van het skicentrum Signal de Botrange. De alpine skipiste in Ovifat zal ook gesloten blijven, zoals Günther Elsen van de plaatselijke skiclub aankondigde.

Belgi Oostkantons ski dame

De uitbaters van de skicentra in de Oostkantons hopen op de komende week, wanneer nieuwe sneeuwval wordt aangekondigd. Zelfs als skiën op dit moment niet overal mogelijk is, is een reis naar de Oostkantons de moeite waard: in een prachtige zon en ijzige temperaturen, zijn de omstandigheden voor een winterwandeling ideaal.

Informatie zoals altijd in ons huidige sneeuwrapport op: https://www.ostbelgien.eu/nl/beleven/wintersport/sneeuwbericht