Gentse Feesten zijn weer terug van 15 tot en met 24 juli

1-6-22. Eindelijk is het weer tijd om de Gentse Feesten aan te kruisen in je agenda, want van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli wordt de Gentse binnenstad opnieuw omgetoverd tot één groot cultureel volksfeest.
Gentse-Feesten-18-avond.jpg

Absoluut niet te missen, want De Gentse Feesten behoren niet alleen tot een van de grootste volksfeesten van Europa, ze zijn ook officieel erkend als Vlaams immaterieel erfgoed. De Gentse Feesten zetten de stad tien dagen in vuur en vlam.

Een zinnenprikkelend cultureel volksfeest met talloze nationale en internationale artiesten: een unicum in Europa omwille van een gevarieerd en gratis aanbod van (muziek)optredens, (straat)theater, tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, parades en stoeten en zoveel meer!

De Gentse Feesten horen tot de grootste volksfeesten van Europa en zijn erkend als Vlaams immaterieel erfgoed. Overal in de stad kun je concerten en voorstellingen bijwonen. De vele eet- en drankkramen zorgen ervoor dat je geen honger of dorst hebt.
Gentse-Feesten-18-terras.jpg

Publiekstrekkers
Tien dagen lang zakken duizenden mensen af naar Gent. Tot de publiekstrekkers horen o.a. het Bal 1900, het International Puppetbuskersfestival, het Internationaal Straattheaterfestival, de spiegeltent in het Baudelopark…

Uitje bol gaan op de Graslei
Evenementen
Gentse Feesten 2018
Boom­to­wn
Internationale bands en jong talent delen het podium
Gentse-Feesten-18-vuurwerk.jpg
‘Feestig’ zicht op de stad Gent
Enkel tijdens de Gentse Feesten kan je een bezoek brengen aan de toren van de Sint-Baafskathedraal. Verover de trappen en geniet van het prachtige zicht over dit unieke volksfeest en hartje Gent. De rest van het jaar geniet je van het mooiste uitzicht in Gent onder de poten van de gouden draak, de mascotte van Gent, op de tegenoverliggende Belfort-toren. Van hieruit zet je je ontdekkingstocht verder in hartje Gent. Niks moet, alles kan!
Gentse-Feesten-18-centrum.jpg

Gentse Feesten bezoeken met de auto
Diverse acti­vi­teiten vinden plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt.
Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren!
Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent