Verantwoord op reis naar Australië en Nieuw-Zeeland

TravelEssence 19 EL Questro Emma Gorge Resort25-7-19. Nieuw-Zeeland en Australië-specialist TravelEssence introduceert maatschappelijk verantwoord reizen. Aandacht voor de lokale bevolking op cultureel en economisch vlak.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog op de agenda bij veel bedrijven. Het verkleinen van de voetafdruk voor mens en milieu wordt inmiddels als pure noodzaak beschouwd. TravelEssence is sinds 2006 gespecialiseerd in reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Eén van de kernpunten van de reisorganisatie - naast het verantwoord omgaan met het milieu - is rekening houden met de lokale bevolking: Maatschappelijk Verantwoord Reizen, zoals zij dat nu officieel noemen.
TravelEssence 19 Doubtful Sound
Toerisme is wereldwijd verantwoordelijk voor 10% van de werkgelegenheid. 90% daarvan speelt zich af in kleinschalig- of microtoerisme. Toch kiest het merendeel van de vakantiegangers voor massatoerisme; resorts, grote attracties en bezienswaardigheden waar de mensen in rijen staan te wachten. Logisch, commercieel gezien: het drukt de prijs, maar gaat helaas vaak ten koste van de kwaliteit. Zowel voor de reizigers als voor de lokale bewoners.
TravelEssence 19 Pohue PurePod
Kleinschaligheid
Microtoerisme maakt daarentegen gebruik van kleinschalige accommodaties of activiteiten, gerund door lokale ondernemers. Andrew Morten, oprichter van TravelEssence en zelf afkomstig uit Nieuw-Zeeland, vertelt waarom dat in zijn ogen zo belangrijk is: "Toen ik in Europa kwam, ergerde ik me aan de wijze waarop mijn land werd gepresenteerd. Je kunt geen reis naar de andere kant van de wereld samenstellen uit een boekje met 'highlights'. Ik wil mijn klanten het land laten zien door de ogen van de mensen die er wonen, de locals." "Kiezen voor kleinschalige accommodaties betekent in de eerste plaats dat je de lokale bevolking steunt," vervolgt Andrew. Dat het mes aan twee kanten snijdt, legt hij als volgt uit: "Het zijn vooral de locals, die met liefde en aandacht voor hun omgeving zorgen. Zij kopen hun spullen lokaal in, gebruiken regionale ingrediënten, als die al niet op hun eigen land groeien of grazen. En: een beter gids vind je niet. De locals kennen de bestemming als hun broekzak en laten je hun 'hidden gems' zien: bijzondere wandelingen, uitzichten, watervallen en zwemplekken die je nooit in een reisbrochure tegenkomt." 
TravelEssence 19 Kangaroos
Ondersteunen van lokale hospitality ondernemers
TravelEssence heeft een netwerk van ca. 1500 persoonlijk geselecteerde, kleinschalige accommodaties, verspreid over de mooiste locaties van Australië en Nieuw-Zeeland: cottages, B&B's en lodges die over het algemeen zijn opgezet als extra verdienste voor de lokale bewoners. Op deze manier worden lokale mannen én vrouwen gestimuleerd om zich in te zetten voor de toeristische sector en profiteren ze direct van de economische voordelen. Eerherstel voor Maori en AboriginalDaarnaast heeft TravelEssence langdurige samenwerkingsverbanden opgebouwd met zowel de Aboriginals als de Maori. Andrew vertelt: "De verhalen over hun geschiedenis gaan terug tot de schepping van de aarde, maar worden springlevend gehouden door de verteltraditie van beide volken. Mede dankzij het toerisme worden zowel de Maori als de Aboriginals als cultuurdragers en -bewakers van Australië en Nieuw-Zeeland erkend. Dit heeft uiteindelijk bijgedragen aan het herstel van de maatschappelijke status van deze oervolkeren." 
TravelEssence 19 Waterfall Maori
Over TravelEssence
Specialist in het samenstellen en oragniseren van 100% maatwerkreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. TravelEssence heeft een uniek, eigen netwerk van circa 1500 kleinschalige accommodaties, uitsluitend gerund door locals. Persoonlijk geselecteerd naar de hoogste norm in gastvrijheid, lokale expertise en duurzame zorg voor mens en milieu. TravelEssence is in 2006 opgericht door Nieuw-Zeelander Andrew Morten en inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Europa, met vestigingen in Duitsland en het hoofdkantoor gevestigd in Zeist. Meer informatie: www.travelessence.nl/beterreizen  
TravelEssence 19 Sydney aerial