Bucuti & Tara Beach Resort voor een heerlijke wellnessvakantie

25-4-23. Vakantie is om volledig tot rust te komen en op te laden. Waar kan dat beter dan in hét hotel van de Caribische eilanden?
Bucuti-Tara-Beach-wellness-resort.jpg

Bij Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba staan jouw wellness moment en gezondheid voorop en wordt een romantische vakantie gecombineerd met een duurzame. Op het Adults Only Resort krijg je niet alleen de mogelijkheid volop te ontspannen, maar is er ook ruimte voor gezonde voeding en genoeg beweging dankzij een gepersonaliseerd dieet en wellness programma.

Met het op maat gemaakte wellness programma zorg je er samen met wellness specialisten voor dat je fit blijft op vakantie. Begin de dag met een van de verschillende wellness- en mindfulness activiteiten zoals groeps yogalessen, trek wat baantjes in het zwembad en neem een duik in zee voor de nodige vitamin sea. Geniet in de middag tussen 3 en 4 uur van de Healthy Hour met gezonde smoothies en snacks die je voor de helft van de prijs kunt bestellen in de bij het hotel gelegen beachbar: SandBar. 
Bucuti-Tara-Beach-wellness-Swimmingpool_newH.jpg

Natuurlijke therapie op het nummer 1 strand van de caribbean 
Bucuti & Tara beach resort is gelegen aan Eagle Beach. Dit is het strand dat onder reizigers is uitgeroepen als het nummer één strand van de Caraïben en kreeg de tweede plek van de beste stranden in de wereld - volgens Tripadvisor. Adembenemend is het dus zonder twijfel. De kracht van de natuur is helend: de gezonde zeelucht, het geluid van kabbelende golven en de verbinding met de natuur en sich werkt als een natuurlijk wellnessmoment. 

De helende kracht van de oceaan biedt daarnaast een natuurlijk wellnessmoment en verbinding met de natuur, mede dankzij de gezonde zeelucht en het rustgevende effect van de golven. Wist je dat het strand werkt als een natuurlijk antidepressivum of therapie? De zon, zacht zand en kabbelende golven brengen je geest tot rust en hebben een directe invloed op je humeur. Het is aangetoond dat zonneschijn zelf je gelukkiger maakt, terwijl de verbondenheid met de natuur ook een positief effect heeft op gevoelens van depressie en angst.

Aloë vera-workshop voor een stralende huid
Bucuti & Tara Beach Resort is er voor zowel jouw innerlijke als uiterlijke gezondheid. Dankzij een aloë vera-workshop die je kunt volgen op het resort, kom je met een stralende huid terug van vakantie. Een expert van het bedrijf Aruba Aloe vertelt je in een klein uur alles over het natuurlijke middel. De plant wordt ook wel ‘wondermiddel’ genoemd en groeit veelvuldig op Aruba. Bucuti & Tara Beach Resort is het enige hotel dat deze workshop aanbiedt. Je kunt dus tijdens en na je vakantie heerlijk genieten van je zelfgemaakte aloë scrub.
Bucuti-Tara-Beach-wellness-aloe.jpg

Maak voorafgaande aan je vakantie een wensenlijst en stay fit tijdens je vakantie
Voorafgaande aan je bezoek aan het resort vul je een uitgebreide enquête in waarmee een wellnessvakantie exact op jouw wensen wordt aangepast. In de enquête vul je zowel wensen over het aantal beweegmomenten in als wensen over je dieet. De wellness-specialisten, onder leiding van het wellness management team Björn en Natalie, bieden jou bij aankomst je gepersonaliseerde programma aan. Sportieve momenten afwisselen met ontspanning of juist veel trainen tijdens je verblijf? Wie van yoga houdt, kan op het resort ook zijn of haar hart ophalen. De dagelijkse lessen worden gegeven door de crème de la crème onder de yogi’s. Zij weten exact hoe ze elk niveau moeten begeleiden, van actieve houding als de downdog naar die oh zo juicy hip opener: pigeon pose.
Bucuti-Tara-Beach-wellness-yoga_beach.jpg

Liefde voor moeder Aarde
Hoewel het welzijn van gasten bij Bucuti & Tara voorop staat, heeft moeder Aarde ook zeker prioriteit. In augustus 2018 behaalde Bucuti´s eigenaar Ewald Biemans met zijn team een lang gekoesterd doel: het hotel kreeg het certificaat voor het eerste CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied te maken. Het succes van Bucuti bewijst volgens Biemans dat luxe en duurzaamheid goed samengaan. 'Wij werken niet in de toerismebusiness, maar in de natuurbusiness', zegt Biemans. ‘Zonder natuur is er geen toerisme. Daarom ben ik zelf een duurzaam beleid gestart’. Duurzaamheid is tot in elk detail doorgevoerd bij Bucuti. Wie als gast op een sportieve manier graag een steentje bijdraagt, kan energie opwekken door een sessie op één van de eco-bikes in de fitnesszaal te rijden.