Bucuti & Tara Beach Resort maakt plannen voor Earth Day

20-4-23. Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba nodigt gasten uit om deel te nemen aan de viering van Earth Day 2023 op 22 april.
Bucuti-_Tara_Beach_Resort-Aruba-23-strand.jpg

Als eerste gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied maakt het personeel het makkelijk voor gasten om hun verblijf nog groener en bewuster te maken.
Bucuti-_Tara_Beach_Resort-Aruba-23-plantje.jpg

Earth Day wordt Earth Week
Earth Day, ook internationaal erkend, is 22 april en is het begin van een Earth Week viering voor het resort. Bucuti & Tara plant een groot aantal activiteiten om het bewustzijn rondom duurzaamheid te vergroten en gasten uit te nodigen mee te werken aan de bescherming van de planeet.

De initiatieven zijn onder andere:

  • Gerecyclede kunst wedstrijd. Elk jaar voor Earth Day gebruiken de medewerkers hun verbeelding om prachtige kunstwerken te maken. Ze doen dit door voorwerpen van Bucuti & Tara Beach Resort te recyclen. Gasten fungeren als juryleden, gefascineerd door de creativiteit, passie en vindingrijkheid. 
  • Earth Day Beach Clean-up. Gasten worden uitgenodigd om samen met het personeel van het resort afval te verwijderen en het strand op die manier schoon te maken. Dit maandelijkse initiatief schept een band tussen de mensen, doordat ze samenwerken om het strand ongerept en het zeeleven beschermd te houden. Jaarlijks wordt ongeveer 500 pond afval verwijderd. 

Bucuti & Tara, het enige adults-only en CO2 neutrale resort ter wereld, organiseert voor het tweede jaar op rij een Earth Day Beach Clean-Up waarbij lokale kinderen, personeel en hotelgasten mee kunnen doen. Dit jaar zullen medewerkers van Bucuti samen met 57 kinderen van de nabijgelegen Plaisir Basisschool deelnemen aan de inspanningen, zodat de toekomst van Aruba kan blijven leren van het verleden en het heden.

Een vertegenwoordiger van de school zei: "We vinden het heel belangrijk om de kinderen te leren over duurzaamheid. Zij zijn onze toekomst en we willen de kinderen vaardigheden meegeven die ze kunnen gebruiken om de planeet te verbeteren. Een Beach Clean-Up is zo leuk voor hen, omdat ze het gevoel krijgen dat ze helpen en echt iets betekenen voor de natuur. Het maakt het allemaal nog realistischer en ze houden ervan om hun handen uit de mouwen te steken.”
Bucuti-_Tara_Beach_Resort-Aruba-23-plantje-wateren.jpg

  • Bomen planten in het natuurpark. Met het recente debuut van The Bucuti - GMC Nature Preserve ter gelegenheid van de 35e verjaardag van het resort afgelopen oktober, zullen er voor Earth Day 54 bomen worden geplant. Medewerkers, gasten en het publiek worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze herbebossing die voor schone lucht zorgt. 
  • Films onder de sterren. Er is een tweewekelijkse traditie van het resort om gasten uit te nodigen om lekker op de loungestoelen op het strand te liggen en buiten naar een film te kijken. Deze traditie zal Earth Day herdenken, maar ook de zorg voor elkaar en de planeet. Uiteraard wordt er tijdens Earth Week een film rondom dit thema getoond.  

Bucuti-_Tara_Beach_Resort-Aruba-23-film_strand.jpg
Gesteund door duurzaamheid successen en voortdurende investeringen

Gasten die nieuw zijn bij Bucuti & Tara kunnen alleen maar de best of the best verwachten. Het eerste gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied gaat 2023 in met zijn laatste certificeringen en onderscheidingen, waaronder Certified CarbonNeutral(R), Green Globe Platinum certificering en ze zijn de herhaalde winnaar van de Energy Globe Award. 

Bucuti & Tara blijft de wetenschap volgen bij het streven om het eerste CO2-negatieve hotel ter wereld te worden. Een paar initiatieven die Bucuti & Tara al uitvoert zijn bijvoorbeeld: 

  • Het gebruik van speciale isolerende verf die het energieverbruik vermindert.
  • De administratieve kantoren op een microgrid te zetten, het hotel heeft een EV-taxidienst en oplaadstation. 
  • In het befaamde Elements restaurant is er een groot aanbod van plantaardige maaltijden.  

Door al deze initiatieven is het behoud van reizen voor toekomstige generaties onderdeel van Bucuti & Tara's inzet voor iedere gast en elk personeelslid. Kom meer te weten op bucuti.com